tesla 100gb lekkasje
En 100GB stor Tesla-lekkasje avslører blant annet hvor mange kunder som mener bilene har akselerert og bremset av seg selv.

Annonse


Tusenvis hevder Teslaen akselerer av seg selv

En Tesla-varsler har dumpet 100GB med Teslas intern-data til tyske Handelsblatt.

Er alle rapportene kundenes feil?

Det har vært endel Tesla-eiere gjennom årene som har påstått at bilene deres har akselerert av seg selv. Selskapet har alltid tilbakevist påstandene, og undersøkelser av veimyndighetene i USA har ikke, etter hva vi erfarer, lagt skylden på Teslas biler i hendelsene som er undersøkt.

Uansett hva som er situasjonen, avslører Teslas lekkede datasett at i EU, Europa og Asia, fra 2015 til mars 2022, så ble det rapportert 2400 saker der det hevdes bilene akselererte av seg selv, og 1500 tilfeller der bilene skal ha hatt problemer med bremsingen – dette inkluderer 139 rapporter nødbrems-rapporter. Det er også 383 rapporter om at bilen har stoppet fordi den har trodd den måtte unngå kollisjon.

Avisen beskriver at rapportene omtaler situasjoner der bilene plutselig bremser eller akselerere helt uten videre, og at ikke alle førere klarte å skaffe tilbake kontrollen – i noen tilfeller endte bilene opp i grøfta, krasjet i en vegg eller kolliderte i møtende biler.

Annonse


Ønsker ikke gi kundene noe skriftlig

Det avsløres også hvordan Tesla dokumenterer sakene, og at informasjonen aldri må lekke utenfor selskapet. I tillegg er det ikke lov for Teslas medarbeidere å gjøre annet enn å snakke om hva som eventuelt dokumenteres ovenfor kunden, og aldri gi dem noe skriftlig. “Ikke kopier eller lim inn rapporten i en e-post, melding, eller som en telefonsvarer til kunden.” Om kunden hyrer advokat og rapporten må leveres kunden, må dette også registreres.

Per samme tyske avis sier redaktør Sebastian Matthes at Tesla nektet å svare på spørsmål og i stedet krever at informasjonen slettes og snakket om at dette er data-tyveri. Avisen skal ha fått informasjonen fra “flere kilder.”

Annonse