windows 11
Microsoft har blokkert mange Intel Xeon CPU-er, men også noen forbruker CPU-er, i den nyeste Canary-testversjonen. Dette samtidig som de har lagt til støtte for AMD CPU-er som enda ikke er annonsert.

Annonse


Nå skal Microsoft blokkere igjen

Microsoft ser ut til å gjøre seg klare til en ny blokkerings-runde.

En ny runde blokkeringer før den nye versjonen kommer

Det er snakk om CPU-er selskapet ikke lenger ønsker å støtte, som ikke lenger vil kunne installere Windows 11 selv om man bruker verktøy som Rufus og TPM Bypass (til de oppdateres til å lure seg rundt sperren, vel og merke.) Dette samtidig som selskapet har lagt til støtte for flere AMD Ryzen CPU-er som ikke er offisielt lansert enda (Ryzen 5 PRO 4655G, Ryzen 5 PRO 4655GE og Ryzen 3 5380U) – Microsoft har også blokkert en lang liste Intel Xeon 8. generasjon server CPU-er.

Men det er flere forbruker-CPU-ene det er mer overraskende at Microsoft nå ikke lenger ønsker å støtte. Et forum-medlem hos Deskmodder rapporterer at vedkommende ikke lenger kunne installere Windows 11 canary-test 25905 (den samme som lar brukerne oppgradere gratis) på Core 2 Duo T6500.

Dette er langt fra en ny CPU da den ble lansert våren 2009, men hvorfor blokkere den først nå? Det er allerede bekreftet at eldre versjoner av OS-et fungerer fint med CPU-en. Også AMD Turin II P650 fungerer ikke lenger.

Annonse


Microsoft lekket internt Windows 11-verktøy som åpner nye funksjoner

Det er ikke Windows 11-kjerne-ytelsen det står på

Det er også bekreftet at ved å bruke den nye install.wim-filen på eldre Windows 11-versjoner, så blokkeres installasjon på nevnte CPU-er, så dette er neppe en tilfeldig feil men et valg.

Det er ikke nytt at brukerne lurer seg rundt Microsoft sperrer og flere ganger har funnet ut at CPU-er som Core i5-580M kjører OS-et helt fint. Microsoft selv har installert sitt eget OS på ikke-støttet maskinvare – du husker kanskje denne saken fra april i fjor? Dessuten har “NTDEV” tidligere bevist at 176MB RAM er nok til å kjøre Windows 11 når nok ikke-nødvendige komponenter er fjernet fra kjernen.

Annonse