Nothing Phone (2) test
Nothing Phone (2) imponerer stort med utrolig batterilevetid, et pent design, stor skjerm og bra lysstyrke. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


TEST: Jeg kunne knapt tro det – “Nothing Phone (2)”

Nothing Phone (2) imponerer stort på spesielt et område, utover det er det Android som du kjenner.

Introduksjon

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har innledet en anmeldelse av denne typen med «nok en Android»-mobil vinklingen, så jeg skal ikke… Ok, du tok meg der: jeg gjorde det igjen, men jeg lover det ligger en annen årsak bak denne gang.

Jeg vet ikke hvorfor Nothing ikke sendte meg phone (1) før det var alt for sent å anmelde den, men nå har jeg brukt begge en stund og fikk oppfølgeren innenfor en rimelig tidsramme. Jeg har derfor brukt den som min prioriterte enhet en stund, og har både helt klare positive og negative ting å peke på.

Spesifikasjoner (pris, 256GB: 8490 kroner)

  • 6,7” LTPO OLED – 2412 x 1080 – 120Hz – 1000 nits – HDR maks-lysstyrke: 1600 nits
  • Snapdragon 8+ Gen 1
  • HDR10+
  • 12GB RAM
  • 4700 mAh
  • 50 MP 2 x bak-kamera + 32 MP front-kamera
  • Wi-Fi 6, 802.11 a/b/g/n/ac/ax
  • Bluetooth 5.3
  • Glyph
  • Gorilla Glass
  • Nothing OS 2.0
  • IP54

Design og skjerm

Det er baksiden som selger mobilen, når det egentlig bør være det på innsiden. Ok, jeg skal ikke røpe mer om hvorfor jeg ble så imponert over oppfølgeren, men det er ikke baksiden. Som første mobil var markedsføringen fokusert på lys-systemet installert i den gjennomsiktige bakdelen som er døpt «glyphs.” Når du får en varsel blinker det, når mobilen lader, vises det hvor mye den har ladet – det finnes også en utvidelse for Uber som avslører hvor langt bilen er unna.

Annonse


Problemet? Det er innlysende: hvor mange legger mobilen med skjermen ned? Jeg gjør aldri dette i frykt for at panelet riper og med en iPhone 14 Pro der skjermen alltid er på, gir det ikke mening i det hele tatt. Essential skal ha skryt for at baksiden er kul uansett om lys-systemet gir deg ekstra-funksjoner du egentlig har nytte av eller ei, men for meg fremstår det hele dessverre som en gimmick. Jeg har selvsagt ikke statistikk på hvor mange som alltid har likt å legge mobilen med ansiktet ned, og at de nå har møtt sin nye favoritt-mobil, men jeg tipper det ikke er så veldig mange.

At Phone (2) ikke er vanntett, er vanskelig å tilgi.

Den største forskjellen når man holder i den, foruten at skjermen er større, er at baksiden er mer kurvet. Dette er en fin forbedring som gjør den langt mer behagelig å holde i. Jeg synes størrelsen er flott, og det er merkbart mer lysstyrke i den nyeste, noe som merkes godt når man er ute i sola i de timene det er opphold.

Batteri og ytelse

Jeg har gledet meg til å skrive: «når jeg legger meg har mobilen 44 prosent igjen.» Jeg er utrolig imponert over batterilevetiden som nærmest ikke er til å tro. En av de første dagene brukte jeg den veldig mye, men jeg bare klarte ikke tappe den. Da jeg la meg klokka 22, etter å ha brukt den siden 08, var det hele 44 prosent batterilevetid igjen. Jeg har lest at det kun er en annen Android-mobil som har bedre batterilevetid.

Kommer du fra en eldre iPhone vil du bli blåst av banen hvor lenge Phone (2) holder koken.

Dette kombinert med at mobilen definitivt ikke er noen sinke, det er vi alle vant til, altså god ytelse, men 12GB RAM og et vel-optimalisert OS gjør også at nettleser-faner holder seg i live mye lenger enn iPhone 14 Pro Max er i stand til. Apple er nå igjen nødt til ikke bare å øke mengden RAM, men også levere disse oppå-hverandre-batteriene som visstnok kommer, for batterilevetiden til Apples mobil er igjen for dårlig.

Kamera

Nothings første mobil, grunnet prisen, hadde ikke det beste kamera-systemet. Dette var lett å legge merke til på nattestid mot iPhone og Pixel 7a. Jeg har under knipset dagsbilder, zoom-bilder (de første med maks zoom avhengig av mobil, de siste med maks 8 x da det er maks på Pixel 7a.)

Hvordan gjør den nye kamera-systemet det mot iPhone 14 Pro Max, Pixel 7a og Nothing phone (1)? Du vurderer:

Nothing Phone (2):

Nothing Phone (1):

Pixel 7a:

iPhone 14 Pro Max:

Konklusjon

Nothing fortsetter å gjøre de nødvendige forbedringene, og jeg tror de har en langsiktig plan (foruten å øke prisen). Dessverre føles baksiden mest som en gimmick, samtidig som jeg setter pris på design-egenarten. Grensesnittet er også noe for seg selv, men det blir i overkant 8-bit for min smak, og når ikke alle ikonene har samme stil, blir det fort stygt.

Jeg savner andre Android-produsenter sine ekstra-funksjoner som å flytte flere apper av gangen.

Nothing skal ha for forsøket, men det er batterilevetiden og Android-optimaliseringen som er mest imponerende. Dette er verken kult eller hipt, men det er viktig og praktisk.

Prisen er selvsagt oppjustert en god del da denne har større skjerm og et langt kraftigere brikkesett, men den koster likevel godt under 10 000 kroner der iPhone 14 med dårligere batterilevetid og mindre skjerm starter på 10 990 kroner.

TEST: Jeg kunne knapt tro det – “Nothing Phone (2)”
Vi konkluderer
Nothing har med andre generasjonen økt prisen, men også ytelsen. Designet er så og si likt, men skjermen er større. Det beste er den utrolige batterilevetiden som knuser nesten alt på markedet.
Leservurdering0 Vurderinger
0
+
Utrolig batterilevetid
Litt mer original enn konkurrentene
God ytelse med mye RAM
Optimalisert Android
Lyssterk skjerm
-
Ikke vanntett
"Glyph" er mest en gimmick
8.3

Annonse