nso group
NSO Group leverer programvare som henter ut informasjon fra påståtte kriminelle sine digital-enheter og kan med programvaren Landmark også spore dem. Bilde: NSO Group

Annonse


Skal ha trosset Joe Bidens ordre

NSO Group sin programvare Pegasus som installeres på mobiler uten at brukeren er klar over det, for blant annet å hente ut informasjon, ble tidlig i 2022 bannlyst av den amerikanske presidenten Joe Biden.

FBI skylder på tredjepart

Men det skal ikke ha stoppet FBI i å spore det de anser som kriminelle i Mexico med spionvaren Landmark fra samme selskap, per en ny rapport fra The New York Times. FBI på sin side skylder hevder de ikke har gjort noe galt og skylder på et privat selskap de hyret for å gjøre jobben, Riva Networks. Selskapet avslørte ovenfor FBI informasjon om hvor narkotikakarteller befant seg ved hjelp av informasjonen.

Riva Networks skal rett og slett ha lurt FBI “og da byrået sent i april oppdaget at Riva hadde brukt spionverktøyet, så terminerte FBI-sjef Christopher A. Wray kontrakten,” heter det fra offentlige tjenestepersoner.

USA skal selv ha blitt utsatt for Pegasus, skrev vi i desember 2021: “I løpet av de siste månedene skal ni iPhones tilhørende USAs utenriksdepartmentet blitt hacket med NSO Group spion-programvare. Det melder fire kilder ovenfor Reuters. Selskapet bedyrer alltid at de ikke selger verktøyene sine til andre enn nasjoner for rettshåndhevelse. Uansett har verktøyene kommet i hendene til fiendtlige grupperinger, nasjoner og/eller kriminelle.”

Sendte nesten all informasjon om brukeren

Annonse