nsousadesember2021
NSO Group har ikke kontroll på hvem som bruker Pegasus-spionprogramvare.

Annonse


Det amerikanske utenriksdepartmentet iPhone-hacket med NSO-spionvare

I løpet av de siste månedene skal ni iPhones tilhørende USAs utenriksdepartmentet blitt hacket med NSO Group spion-programvare. Det melder fire kilder ovenfor Reuters.

Ni iPhones til det amerikanske utenriksdepartmentet spionangrepet

Angrepene siktet seg inn på statlige ansatte baserte i Uganda eller fokuserte på utenrikspolitikk i forhold til Øst-Afrika.

NSO Group sier at de ikke har “noen indikasjoner på at verktøyene ble brukt, men kansellerte tilgangen til de relevante kundene”. Selskapet sier de skal undersøke hva som har skjedd etter at Reuters gjorde dem oppmerksomme på saken.

Selskapet bedyrer alltid at de ikke selger verktøyene sine til andre enn nasjoner for rettshåndhevelse. Uansett har verktøyene kommet i hendene til fiendtlige grupperinger, nasjoner og/eller kriminelle.

Annonse


NSOs spionprogramvare ble stjålet i 2018

I 2018 rapporterte vi dessuten at Pegasus, spionprogramvaren til NSO, hadde blitt kopiert av en eks-ansatt:

“En ansatt i det israelske overvåkningsselskapet NSO Group stjal spionvareteknologien Pegasus fra selskapet. Mannen, en 38-årig seniorutvikler, skal ha fått beskjed i april at han ikke lenger var ønsket i NSO Group.”

“Deretter skal 38-åringen ha tatt kontakt med en utenlandsk enhet og forsøkt å selge koden for 50 millioner dollar, 400 millioner kroner. Haaretz skriver at kjøperen informerte NSO Group om dette. Ifølge selskapet ble hverken data eller noe kode lekket i forbindelse med hendelsen, og de lover at alt er under kontroll.”

Da han fikk vite at han kom til å miste jobben, kopierte den ansatte topphemmelig kode fra selskapets nettverk – kode som kan ramme sikkerheten i flere land, inkludert Israel, hvis den kommer i feil hender.

Haaretz, juli, 2018

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse