google sporing-varsling
Android varsler deg om noen sporer deg, men det store "finn igjen"-nettverket aktiveres ikke før Apple og Google er ferdige med mer teknisk arbeid.

Annonse


Dette er viktig, men den store nyheten er ikke klar enda

Endelig har Android 6.0 og nyere varslings-støtte om en ukjent sporings-brikke følger brukeren. Vi meldte om funksjonaliteten i mars 2022.

Nå er den potensielt veldig viktige nyheten her

Google forklarer de endelig har aktivert funksjonen: “med sporingsvarsler vil du bli varslet på den kompatible Android-enheten din hvis en ukjent Bluetooth-tracker er skilt fra eieren og er fast bestemt på å reise med deg.” Videre forklarer selskapet at man kan trykke på varsel-meldingen for å vite mer om sporings-enheten og deretter få opp et kart som avslører hvor sporingsbrikken har reist med deg – dette er det samme Apple lenge har gjort. I tillegg kan man spille av en lyd på den for å finne den, helt uten at eieren vet om det.

En annen viktig forbedring er at man kan deaktivere sporingsbrikken på den måten at eieren ikke lenger mottar oppdateringer, men Google påpeker: for å få til dette med Apple AirTag, så må man skru av toppen og fjerne 3V-myntbatteriet.

Du kan undersøke om du spores når som helst

Det er også mulig å undersøke om noen følger med på hvor du er, i stedet for å vente på en oppdatering fra Android. Dette kan du gjøre fra “Settings > Safety & Emergency > Unknown Tracker Alerts.” Dette tar rundt ti sekunder.

Til slutt avslører Google at “Find My Device”-funksjonen som vil la brukerne finne igjen “hodetelefoner, telefoner og andre hverdagslige gjenstander (som bagasje og nøkler) ved hjelp av en rekke nye tredjeparts Bluetooth-sporingsmerker,” skal ferdigstilles på tampen av året. Dette er et samarbeid med Apple, derfor har selskapet valgt å vente å rulle ut funksjonen til “Apple har implementert sikkerhetsmekanismer i iOS.”

Google utvider “Finn min enhet” med bluetooth-støtte

Annonse