Finn min enhet på Android har så langt manglet støtte for Bluetooth, dette kan nå endre seg.
Finn min enhet på Android har så langt manglet støtte for Bluetooth, dette kan nå endre seg.

Annonse


Google utvider “Finn min enhet” med bluetooth-støtte

“Finn mine dingser”-nettverk som Apple sitt “Find my”, Tile og Samsung sine Smart Tags er en voksende trend.

Ned i sprekken

Fra global sporing til å finne nøklene som har kilt seg fast mellom to sofaputer, det er hva nettverk som “Find my” fra Apple tilbyr. De som benytter AirTags fra Apple, Tile sine brikker eller Samsung sine Smart Tags får hjelp av alle støttede enheter i nærheten av det du ønsker å spore. På den måten er du ikke avhengig av å være i nærheten av lommeboka eller nøkkelknippet for at du skal kunne finne det igjen.

Teknologier som fortsett er på mobildata og wifi er begrenset til både kort batteritid og dekning for å kunne rapportere tilbake sin posisjon.

Nå ser det ut til at også Android kommer til å bygge inn støtte for Bluetooth i “Finn min enhet” og på den måten ta opp kampen med Apple og Samsung på “dingsesporing”.

Annonse
Spot

Det er 9to5mac som har funnet referanser til et nytt API som kalles “Spot”, med dette aktivert så vil man få et nytt alternativ for å spore enheter via Google sitt nettverk. Selv om tallene varier noe så er markedsandelen mellom iOS og Android ca delt på midten her i Norge, Storbrittania og USA. Mens i land som Brasil, Tyrkia og India så har Android en markedsandel på 85%.

Globalt så sier tall fra businessofapps.com at Android har en aktiv brukerbase på 2,8 milliarder verden over.

Google har enn så lenge ikke kommentert saken eller omtalt Spot i noen offisiell sammenheng.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse