Activision/Blizzard.
18. oktober den nye datoen Microsoft håper de kan spikre handelen av Activision/Blizzard.

Annonse


OPPDATERT: Nå er det nesten ingenting som kan stoppe dem

Rettskampen som handler om Microsofts forsøk på å spikre handelen av Activision/Blizzard og FTC som prøver å stoppe handelen i USA, fortsetter å avsløre ting selskapene ikke vil vi skal vite.

Opprinnelig publisert 29. juni.

Oppdatert, 21. juli, 09:17:

Internt har FTC stoppet saken mot Microsoft. Det er derfor svært lite sannsynlig at handelen ikke går igjennom. Det er nå kun er Storbritannia som er siste hindring.

Annonse


Oppdatert, 19. juli, 15:43:

Fordi det fremdeles er juridiske utfordringer med avtalen, spesielt i Storbritannia, er fristen for å spikre handelen flyttet fra 18. juli til 18. oktober.

“Microsoft og Activision Blizzard har i fellesskap blitt enige om å forlenge fristen for fusjonsavtalen fra 18. juli 2023 til 18. oktober 2023. Dette for å gi ekstra tid til å løse gjenværende regulatoriske bekymringer,” heter det fra Microsoft i en fersk uttalelse.

Oppdatert, 16. juli, 21:31:

Sony har sagt ja til en 10 år lang Call of Duty-avtale med Microsoft. Det betyr at den største hindringen for Microsoft oppkjøp av Activision/Blizzard er løst og at Playstation-spillere kan spille Call of Duty de neste ti årene, minst, avhengig av eventuelle nye avtaler. Microsoft tilbød Sony 10 år med Call of Duty vinteren i fjor, men den gang avslo de.

Oppdatert, 13. juli, 21:57:

NASDAQ har varslet Activision/Blizzard skal fjernes som trading før starten på handelsdagen mandag 17. juli. Det tyder på at Microsoft er sikre på at de kan annonsere at handelen er i boks. Det som gjenstår er å overbevise “UK Competition and Markets Authority” i Storbritannia. FTC har også en antimonopol-sak mot selskapet, men det betyr ikke nødvendigvis at de kan stoppe handelen av den grunn. Det kan hende at Microsoft bak lukkede dører allerede har kommet til enighet med CMA.

Det er nettopp kjent at også Tyrkia har godkjent handelen:

Oppdatert, 09:13:

En amerikansk dommer sa tirsdag denne uken nei til å opprettholde den midlertidige forføyningen fra FTC. Det betyr at handelen kanskje godkjennes i USA (FTC har fremdeles en antimonopol-sak mot Microsofts handel), og at Microsoft nå må overbevise “UK Competition and Markets Authority” i Storbritannia.

Xbox-sjef Phil Spencer uttaler at “etter dagens avgjørelse retter vi fokuset mot Storbritannia. Som du kanskje er klar over anbefalte UK Competition and Markets Authority for noen måneder siden at avtalen måtte forbys. Vi er uenige i CMAs bekymringer og har utfordret avgjørelsen med anke.

Brukte feil tusj

EU har sagt ja og det har også Storbritannia. Det er nå kun USA som står mot det amerikanske selskapet, utrolig nok. Utrolig er det også at dokumenter fra saken ikke ble hemlighetsstemplet (godt nok) før de ble offentligjort – det er årsaken til at vi nå vet Microsoft prøvde å handle Sega og Bungie. Sistnevnte er kjente for Halo-serien. Det er 343 Industries, et selskap under Xbox, som utvikler Halo for Microsoft nå.

Det er også andre interessante ting som avsløres, blant annet hvor mye det koster å produsere skikkelige AAA-storspill for Playstation: Horizon Forbidden West kostet 212 millioner dollar, tok fem år og hadde 300 medarbeidere aktive på prosjektet. The Last of Us Part II? 220 million dollar og 200 medarbeidere. Annen morsom faktainformasjon er at en million spillere ikke gjør annet enn å spille… tør du gjette? Call of Duty.

Denne uken meldte vi at ” Xbox Game Studios Matt Booty oppfordret i 2019 Microsoft til å bruke så mye penger på Xbox-spill at de kunne knuse Playstation med blant annet mye innhold på Xbox Game Pass.”

I 2021 brukte over [14?] millioner brukere (etter enhet) 30 prosent eller mer av tiden sin på å spille Call of Duty, over 6 millioner brukere brukte mer enn 70 prosent av tiden sin på Call of Duty, og rundt 1 million brukere brukte 100 prosent av spilltiden på Call of Duty. I 2021 brukte Call of Duty-spillere i gjennomsnitt [116?] timer per år på å spille Call of Duty. Call of Duty-spillere som bruker mer enn 70 prosent av tiden sin på Call of Duty brukte i gjennomsnitt 296 timer på merkevaren.

FTC-dokumentene

Foretrekker Playstation og Switch

Apropos Call of Duty så anses det at spillet Call of Duty var vert 800 millioner dollar for Playstation. I 2021 alene. Globalt? 1,5 milliarder dollar årlig. Dette inkluderer ikke alt det andre som ekstra-salg og abonnenter – inkluderer man dette, er det snakk om 15,9 milliarder i året. The Verge mener at tallet også kan være 13,9 milliarder dollar etter å ha undersøkt rettsdokumentene. “Uansett, det er et gigantisk tall,” uttaler avisen. Vi er enige. Det er knapt til å tro.

Ifølge interne undersøkelser fra SIE eier nesten halvparten av Playstation 5-kundene i USA også en Nintendo Switch. Mindre enn 20 prosent av PlayStation 5-eierne i USA eier en Xbox Series X eller S.

FTC-dokumentene

Annonse