windows 11 passordvarsel
Windows 11 vil senere i år varsle brukere som kopierer og limer inn svake passord som er brukt tidligere.

Annonse


Sier ifra til passord-late

“Windows 11 Insider Preview” testversjon 23506 i dev-ringen byr på en smart funksjon som forbedrer brukernes sikkerhet.

Sier ifra om man er let

Passord er en plage som heldigvis er på vei bort, men det vil ta tid før passnøkler er overalt. Frem til så skjer er Windows 11 her for å hjelpe alle de som i øyeblikket ser sitt snitt til å lage et passord som er for svakt og brukt før.

Det første advarer allerede OS-et om, det nye er at 23506, og vi regner med dette blir endel av 23H2 som lanseres senere i år, er at brukere advares om man kopierer og limer inn et passord som er brukt tidligere eller som er svakt.

Det er også andre forbedringer, som delefunksjonen med ny søkefunksjon, forslag til kontakter å dele, samt Outlook-deling. “Deling” er også å finne i kontekstmenyen i filutforskeren, og sender man med WiFi Direct går ting kjappere.

Annonse


Møt nye Outlook

Også var det nye Outlook for Windows som også er inkludert. “Med nye Outlook for Windows kan du koble sammen jobb og personlige e-poster, kalendere og kontakter på ett sikkert sted,” forklarer Microsoft i blogg-innlegget om den nye test-versjonen.

Slik ser den nye appen ut:

For brukere med profesjonelle SDR-skjermer kan ACM “Auto Color Management” aktiveres. Med funksjonen aktivert er “alle farger på tvers av alle Windows-apper, uansett om de er fargestyrte eller ikke, vist nøyaktig og konsekvent.”

Microsoft har fra før av aktivert for alle Windows Copilot i den nyeste dev-versjonen.

Annonse