jbl tour pro 2
JBLs Tour Pro 2 kan mye og gjør det aller meste veldig bra. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


TEST: Du ser hvorfor jeg ikke klarte si nei – “JBL Tour Pro 2”

Jeg klarte ikke si nei da JBL viste meg bildet av Tour Pro 2

Introduksjon

Jeg hadde ikke sett et par ørepropper med etui med berøringsskjerm, og tenkte med en gang at jeg var nødt til å finne ut om det har noe for seg. At dette er årsaken til at jeg ønsket å teste er lett å forklare: det er så mange propper i markedet at jeg blir svimmel, og det er derfor vanskelig å skulle gjøre seg opp en forskjell. Min erfaring er nemlig at de fleste produktene i segmentet låter bra, og så er det opp til anmelderne å uttrykke hvordan produktet er i bruk og hva man finner av funksjoner. Og her er det mange funksjoner.

Design

Jeg er ikke så fan. Jeg foretrekker et mindre, hva skal jeg si, uttrykksfullt design som egentlig ikke gjør produktet bedre. Med det mener jeg at teksten på baksiden av etuiet bør lukes bort, ditto for JBL-logoen i front. Utover det tar designet etter AirPods-etuiet som mange andre, selv om jeg ikke kan garantere at Apple var først med den type etui. Dessverre er proppene litt kronglete å ta ut av etuiet, av alle ting, der AirPods bruker magnetene effektivt.

Til forskjell fra de fleste andre jeg har testet er etuiet større, noe man godtar all den tid den huser en berøringsskjerm, komplett med «sveip for å låse opp» og egen logo. At de er større er ikke et stort problem: jeg vegrer meg ikke å putte dem i jeans-lomma selv om jeg merker forskjell fra AirPods Pro 2.

Annonse


Det morsomste er at berøringen fungerer som ønskelig hver gang, og fra første forsøk. Det virker derfor på meg som at JBL ikke har tatt gimmic-veien det kan være fristende å ta, men gjort det nyttig.

I bruk

Og det er den også, for de vet hva du trenger. Fra første skjerm kontrollerer man innholdet som spilles med spill og pause, deretter volum og så ANC-innstillingene. Det er samme rekkefølge jeg hadde valgt. Til slutt finner man EQ, alarm, 3D-lyd, skjerm-lysstyrke, låsskjerm-bilde-valg, stemme-demping om man snakker, automatisk spill og pause og varsler samt knapper for å finnne paret om man minister dem og til slutt en lommelykt. Dæven.

Få med deg alle lydene rundt deg mens du nyter musikken din med Smart Ambient, kontrollerer volumet på omgivelseslydene og slår på Personal Sound Amplification via JBL Headphone-appen for å øke samtalevolumet med +15-20dB og justere balansen mellom høyre og venstre kanal. 

JBL

Proppene har antenner, noe jeg personlig setter pris på. Produsenters propper der man går for alt-inne-i-øregangen-designet plager meg ofte ved at jeg trykker pause når jeg trenger justere dem, det er ikke et problem med disse som det ikke er et problem med Apple AirPods.

Som vanlig tæpper man på proppenes største flate for å starte, pause og alt det andre man kan gjøre som allerede nevnt. Appen er oversiktelige og fin, men følger JBLs eget designspråk i stedet for OS-et appen kjøres i. ANC-innstillingene byr på adaptiv ANC, om det lekker lyd og at systemet skal justere ANC i sanntid om så skjer og «ear canal compensation.» «Ambient aware» gjør det enkelt å styre hvor mye omgivelseslyd man vil ha rundt seg, og “talk thru” som deeper lyden når man sneaker. Alle funksjoner som forventes av nye propper, men som ikke alltid er garantert.

Proppene har en god passform, og som vanlig brukte jeg standardstørrelsen de leveres med, tok testene og passerte. Som forventet. Jeg forventet også at de ville sitte godt i, men de sitter veldig godt i. ANC-en i kombinasjon med den perfekte passformen for mine ører, betyr også at lydkvaliteten maksimeres.

JBL Tour 2 spiller utrolig høyt og bryr seg ikke om volum-begrensninger når man styrer fra etuiet.

Merk at EQ-en «jazz» er aktivert som standard. Hvorfor? Innstillingen gir et merkbart løft i bassen og diskanten – JBL har skrudd opp for deg altså. Greit for meg, men det er noe å være klar over.

Lydkvalitet

Som allerede nevnt: propper i denne prisklassen, rundt 3000 kroner, låter ofte veldig bra, men en test mot Apple AirPods Pro 2 avslører at JBL sine spiller råere. Det er mer trøkk i bassen, et høyere diskantnivå.

Et audiofil-produkt er det vel ikke, men Tour 2 spiller underholdende og de spiller høyt, selv om det nok ikke er de beste proppene jeg har hørt. Kort fortalt: de spiller tøft, ikke pikant og ultra-detaljert med det beste lydbildet du har hørt. Til prisen vil de ikke skuffe noen, og med en såpass god ANC er de ikke i helhet dårligere enn andre i samme produktsegment.

Ekte adaptiv støyreduserende teknologi bruker automatisk 4 mikrofoner for støydemping for å tilpasse seg omgivelsene i sanntid, noe som minimerer distraksjoner når du må fokusere og optimaliserer JBL Tour Pro 2s ytelse for en overlegen lydopplevelse – samtidig som du justerer ANC-moduskontrollen med JBL Headphones-appen. 

JBL

Konklusjon

JBL Tour 2 byr på veldig mye for pengene, og her snakker vi under 3000 kroner. Proppene har god batterilevetid og etuiet kan dvale enormt lenge. Etui-skjermen er også smart for å undersøke batteriet på både den og proppene. Bortsett fra dette, endte jeg som regel opp med å styre med mobilen, den tar jeg jo uansett opp alt for ofte.

Er du på jakt etter et par propper som kan nesten alt (bortsett fra automatisk ANC- omgivelses-lyd-skifte), spiller bra og har god komfort er det ingen grunn til ikke å velge Tour 2.

TEST: Du ser hvorfor jeg ikke klarte si nei – “JBL Tour Pro 2”
Vi konkluderer
JBL Tour 2 er et par meget bra propper fra et selskap vi ikke har testet mye før. De imponerer på første forsøk med barsk lyd, mange funksjoner og et etui de fleste ikke har.
Leservurdering113 Vurderinger
0.1
+
God komfort
Spiller barskt
Etui med berøringsskjerm
Mange funksjoner
Bra batterilevetid
-
Litt stort etui
Litt kronglete å ta ut proppene
Ikke det lekreste designet
9

Annonse