spotify Supremium
Hva som er årsaken til at Spotify-sjef Daniel Ek og resten av teamet ikke har klart å lansere HiFi-abonnementet etter kunngjøringen i 2021 er fremdeles ikke kjent, men nå melder Bloomberg at kundene vil måtte betale ekstra. Bilde: Spotify

Annonse


Spotify-kundene kan bli sinte

Bloomberg avslører at Spotify endelig skal lansere HiFi-lyd.

Vil Spotify-kundene akseptere det?

Men det vil kreves å oppgradere abonnementet, og intern-navnet på den dyreste tjenesten er “Supremium.” Spotify promoterte kommende HiFi-lyd allerede i 2021, men siden den gang har Apple Music lansert “lossless” for alle kunder da de ikke finnes andre pakker (kun en til 119 kroner.)

Også Spotify Premium koster 119 kroner i måneden – kanskje det premium-abonnementet blir priset til 149 kroner måneden? Det blir bare spekulasjoner fra oss, men per Bloomberg skal den oppgraderte tjenesten lanseres senere i år.

En måte selskapet skal være klare for å blidgjøre kundene med høyere pris, er per Bloomberg at de samtidig gir “Supremium”-kunder gratis-tilgang til lydbøker.

Annonse


Hva har vært problemet siden 2021?

Hva som er årsaken til at det har tatt så lang tid for Spotify vet vi ikke, men oppgraderingen ble utsatt i januar 2022.

I mars i år skrev vi en sak basert insider-kilder som avslørte at den nye tjenesten er ferdigbygget:

“Siden det har vært stille så lenge, har The Verge endelig fått selskapet til å snakke om HiFi igjen, men selskapet ønsker ikke å dele konkret lanseringsinformasjon eller lignende. I stedet er kommunikasjonen at “vi kommer til å gjøre det, men det må gi mening for oss og våre lyttere. Faktum er at, per The Verge, så har HiFi-funksjonen vært klar rent teknisk i over ett år allerede. Faktisk har Spotifys medarbeidere tilgang til HiFi-lyd, så funksjonen er på plass.”

Annonse