spotify hifi status 2023
Spotify HiFi er klart rent teknisk, men tjenesten ønsker av ukjente grunner ikke lansere enda.

Annonse


Spotifys store forbedring er klar, så hvorfor lanseres det ikke?

“Så mye bedre blir lyden med Spotify HiFi, og du trenger bare Spotify Premium,” skrev vi i februar 2021.

Usikker status

Tjenesten annonserte nemlig høyere bitrate for musikk-biblioteket sitt tidlig i 2021, men så i januar 2022 stoppet alt opp:

“Nå melder selskapet at de ikke har en dato for lansering, og at de ikke har “noen tidspunkt å dele” etter at planen først var å lansere før 2022. De sier samtidig at “HiFi kvalitet er viktig for deg, og vi føler det samme som deg. Vi er spente på å kunne lansere Spotify HiFi til Premium-kunder i fremtiden”. Det er ukjent hvorfor de har problemer med å lansere oppgraderingen.”

Spotify-medarbeidere har allerede tilgang til HiFi

Siden det har vært stille så lenge, har The Verge endelig fått selskapet til å snakke om HiFi igjen, men selskapet ønsker ikke å dele konkret lanseringsinformasjon eller lignende.

Annonse


I stedet er kommunikasjonen at “vi kommer til å gjøre det, men det må gi mening for oss og våre lyttere.”

Fans vil kunne oppleve mer dybde og klarhet når de hører på favoritt-musikken.

Spotify, februar 2021

Faktum er at, per The Verge, så har HiFi-funksjonen vært klar rent teknisk i over ett år allerede. Faktisk har Spotifys medarbeidere tilgang til HiFi-lyd, så funksjonen er på plass.

Apple bakte inn HiFi i Apple Music uten å ta mer betalt

Det er nok liten tvil om at strategien endret seg vesentlig for Spotify da det ble kjent at Apple inkluderte “lossless” i Apple Music uten ekstra kostnad. The Verge mener at Spotify sin strategi blir ulik, og at de kommer til å ta mer penger for bedre lydkvalitet.

Det var ikke tonen i februar 2021:

“Selskapet melder at Premium-kunder får tilgang, noe som er veldig positivt: man behøver ikke punge ut mer. Det er tydelig Spotify merker presset fra blant annet Apple, og tar derfor et ganske offensivt markedsgrep.”

Annonse