starlink gjør lenken fri
Starlink dropper nå 1TB-begrensningen og vil ikke lenger nedprioritere.

Annonse


Starlink snur om begrensninger

En nordmann i Montana tipset oss om noe fint for Starlink-kunder: tjenesten dropper 1TB-begrensningen.

Kutter befestningene

Kunden fikk beskjed om at Starlink-abonnementet “forblir ubegrenset og nedprioriteres ikke etter 1TB med databruk,” heter det i e-posten sendt onsdag. Dette etter at vi i november i fjor meldte om de begresningene:

“Derfor har SpaceX nå rullet ut en begrensning, først i USA og Canada, som setter en stopper for maksfart for de kundene som bruker mer enn 1TB med prioritets-fart per måned – dette gjelder når det er mest trafikk og fra og med desember.

Helt spesifikt fungerer det slik: systemet følger med på trafikk-mengden man konsumerer fra 07:00 til 23:00. Om man bruker mer enn 1TB, så flyttes man over til en grunnleggende dataplan der man ikke er prioritert når nettet er kraftig belastet. Dette vil gjelde ut den gjeldende betalings-perioden. Man kan betale til seg kjappere hastighet om man har brukt opp kvoten for 25 cents per GB, omtrent 2,60 kroner.

Bytt mellom abonnentene i nettleser eller app

Selskapet annonserer samtidig en ny funksjon som gjør det enkelt å endre abonnement i konto-portalen eller via Starlink-appen – det er tre å velge mellom:

  • Standard for vanlig husholdningsbruk (din nåværende tjenesteplan)
  • Prioritet for bedrifter og andre brukere med høy etterspørsel
  • Mobil for bærbar bruk på land, for eksempel bobiler og camping
  • Mobilprioritet for det maritime segmentet, i bevegelse og høy etterspørsels mobilbruk

Annonse