musk ai day 2022
Elon Musk storhandler visstnok Nvidia GPU-er for å starte livet til en ny AI og nok et nytt selskap under X-paraplyen. Bilde: Tesla/YouTube

Annonse


OPPDATERT: Elon Musk ønsker seg “TruthGPT”

The Financial Times melder at Elon Musk er godt i gang med et nytt prosjekt for å konkurrere mot OpenAI som han var med på å starte.

OpenAI er som kjent selskapet bak GPT-plattformen og Microsoft er store investorer.

Oppdatert, 18, april, 07:42:

I et intervju med Fox News avslører Elon Musk at han vurderer å døpe AI-en sin “TruthGPT.” Målet vil per Musk å skape en AI som i størst mulig grad prøver å finne sannheten og hvordan universet er skrudd sammen. “Forhåpentligvis gjør den mer godt enn skade.” Musk innrømmer at han kommer sent inn i gamet.

Annonse


Musks AI blir en direkte konkurrent til OpenAI sin GPT-plattform. Musk skal ha forlatt OpenAI etter uenigheter med dagens sjef Sam Altman om hvem som skulle styre selskapet.

Samtidig varsler Musk at Twitter får krypterte direktemeldinger “ikke senere enn neste måned.”

Oppdatert, 09:15:

Navnet på selskapet er X.AI Corp. per registreringsdokumenter som ble sendt inn tidlig i mars per The Wall Street Journal og The Financial Times.

Storhandler maskinvare

Musk fikk mange viktige personer innen teknologi og vitenskap å skrive under på en halv års utviklings-pause av GPT AI-er som er kraftigere enn GPT 4 for noen uker siden, men nå kommer altså denne nyheten. Sam Altman, en av grunderne av OpenAI, uttalte nylig at de ikke aktivt trener GPT 5. Altman har også uttalt at han er enig i mye i brevet fra Musk og Co., men at det ikke er “perfekt.”

Tilbake til Financial Times-saken så er det ingen offisiell informasjon fra Musk, men “personer med kjennskap til Musks planer.” Det vil nærmest være en selvfølge for sjefen å gjøre dette, all den tid han ønsker å skape en super-app under holding-selskapet X som nok også det nye AI-selskapet vil bli å finne under. At Twitter åpner opp for å betalere skapere og har innledet samarbeid med eToro for krypto- og valuta-handel, er steg i denne retningen, en AI vil være et enda viktigere et.

Setter sammen team

Musk setter for tiden, per avisen, sammen et team med AI-forskere og utviklere og han snakker med investorer som allerede backer SpaceX og Tesla for å skrape sammen pengene til det nye selskapet. Musk skal allerede ha sikret seg tusenvis av Nvidia GPU-er for å gi liv til den nye AI-en. Nvidia ønsket ikke å kommentere saken i går, samtidig som aksjene styrket seg.

Microsoft har kommet lengst da de investerte i OpenAI tidligst og har implementert teknologien i Microsoft 365. Deretter kom Google etter med Bard, men den AI-en kan kun testes av utvalgte i USA i motsetning til GPT som finnes Microsofts søke-tjeneste Bing og nettleser Edge.

Også Amazon er offisielt med på racet med Bedrock: “Amazon Bedrock er en ny tjeneste for å bygge og skalere generative AI-applikasjoner. Dette er applikasjoner som kan generere tekst, bilder, lyd og syntetiske data som svar på spørsmål.”

Annonse