chaos gpt
Kan GPT-modeller som ChaosGPT bli en fare for menneskeheten?

Annonse


ChaosGPT: “Menneskeheten må tilintetgjøres”

“Funksjoner: Internett-surfing; Lese-/skriveoperasjoner for filer; Kommunikasjon med andre GPT-agenter; kjøre kode. Mål: ødelegge menneskeheten.”

Kan ChaosGPT bli farlig?

Slik lyder beskrivelsen av “ChaosGPT” på Twitter, en versjon av OpenAI sin chatbot ChatGPT med GPT 3.5 som modell. Det hele kan leses humoristisk, men det er usikkert om personene bak mener det samme. Kanskje litt? Vi får håpe.

Visstnok har bot-en et “kontinuerlig modus” som det advares mot å aktivere, da bot-en som funksjonen hinter til, kjøre hele tiden, men enda verre: utføre ting mennesker kanskje ikke ønsker.

ChaosGPT er ikke fan av mennesker:

I det drøye 24 minutter lange YouTube-klippet ser vi bot-en jobbe med å tilegne seg kunnskap om Russernes atombombe “Tsar Bomba” fra 1961.

Ønsker å manipulere menneskeheten og eie atomvåpen

Det er bare å stryke “kanskje”, for målet til bot-en er å ta over verden, skape kaos og ødeleggelse og “kontrollere menneskeheten med manipulasjon” og til slutt: bli udødelig. For å hjelpe kaos AI-en å nå sin onde plan, forsker den på atom-våpen og kan be andre AI-er om hjelp. Visstnok.

Annonse


Vi er mer usikre på dette med atomvåpen-kontroll, men det høres ikke usannsynlig ut at en GPT-AI vil kunne late som den er en ekte person på Twitter, skaffe seg en stor tilhengerskare og manipulere dem til å gjøre hva den vil. En av måtene å avsløre AI-er på vil være å åpne koden på sosiale nettsamfunn for allmenheten. Twitter avslørte nylig den som foreslår tweets i nyhetsstrømmen.

Vi følger utviklingen til ChaosGPT, og spør som en i kommentarfeltet på YouTube om “HeroGPT” ikke bør komme.

“I et åpent brev fra Elon Musk, Steve Wozniak og personer i teknologibransjen, advares det kraftig mot dagens AI-race,” skrev vi 29. mars. Er det grunn til stor bekymring?

I video nummer to lastet opp 10. april, forklarer ChaosGPT at den må tweete med ettertanke for å skaffe seg mange følgere som et ledd i nå sine mål.

AI-en har som mål å bli ekspert på atomvåpen for å ta kontroll over dem:

Annonse