elon musk sink
Elon Musks "let that sink in"-øyeblikket en av de første gangene han besøkte hovedkvarteret som eier.

Annonse


OPPDATERT: Koden avslørt

Elon Musk melder på det sosiale nettverket at Twitter sin anbefalingsalgoritme, altså programvaren som bestemmer hva du skal se på forside-strømmen, blir åpen kildekode 21:00 i kveld.

Oppdatert, 1.april, 08:05:

I forbindelse med lanseringen av anbefalings-algoritmen, har Twitter blogget om hvordan det hele henger sammen. Først et tall: tjenesten serverer 500 millioner tweets hver eneste dag.

“Grunnlaget for Twitters anbefalinger er et sett med kjernemodeller og funksjoner som trekker ut latent informasjon fra tweet-, bruker- og engasjementsdata. Disse modellene tar sikte på å svare på viktige spørsmål om Twitter-nettverket, for eksempel “Hva er sannsynligheten for at du vil samhandle med en annen bruker i fremtiden?” eller, “Hva er fellesskapene på Twitter og hva er trendende tweets i dem?” Ved å svare nøyaktig på disse spørsmålene kan Twitter levere mer relevante anbefalinger.”

Annonse


Twitter forklarer så dette er delt opp i tre deler: systemet henter de beste tweetene fra ulike anbefalings-kilder. Dette er en prosess kalt “candidate sourcing.” Deretter rangeres tweetene med en maskinlærings-modell. Til slutt brukes det heuristikk og filtre for at kontoer du har blokkert, NSFW-innhold og tweets man allerede har sett.

Slik settes det hele sammen:

Skal avsløre all kode relatert til tweet-anbefalinger

Dette gjelder altså “For you”-fanen i appen, og ikke “Following” som jo bare viser innhold fra kontoer brukeren allerede følger.

Musk snakket om å åpne kildekoden slik at alle som ønsker kan ta en titt allerede før han handlet Twitter, etter mye frem og tilbake, 27. oktober 2022.

“Du vil bli skuffet”

Musk mener at de første som sjekker ut koden kommer til å bli skuffet, men at at den “kjapt vil forbedres.” Nøyaktig hva sjefen sikter til er ikke kjent.

Det skal uansett bli spennende. Vi oppdaterer denne artikkelen når vi vet mer.

Annonse