nintendo switch joy-con
Sliter du med drift-problemet på en joy-con fikser Nintendo feilen uten at du behøver å betale. Dette selv om kontrolleren er godt brukt.

Annonse


Nintendo med gratis-reparasjoner i Norge

Nintendo utvider garantitiden for land som er EØS-medlemmer. Det inkluderer derfor Norge.

Utvider garantitiden på ubestemt tid

Det er det såkalte Switch “joy-con drift”-problemet der analog-stikkene beveger innhold på skjermen på en uønsket måte, som Nintendo nå forlenger garantiperioden for. Nintendo har siden 2019 utført slik service gratis i USA, og nå forlenges det altså her hjemme. Nintendo sier at servicen skal utføres gratis på ubestemt tid.

Selv om du har en joy-con som er brukt mye, og det kan ses, lover Nintendo å fikse problemet uten kostnad.

Inntil videre vil Nintendo ikke belaste deg i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), Storbritannia og Sveits for reparasjon av responssyndromet, uavhengig av om dette er forårsaket av en defekt eller slitasje.

Nintendo

Her demonstreres stikke-problemet:

Det spiller ingen rolle hvordan problemet oppstod

Videre forklarer Nintendo at de ilegger mye “ære i å lage høykvalitets-produkter som er holdbare og gjør kontinuerlig forbedringer,” og at service “gjelder selv om problemet er forårsaket av slitasje og selv om den 24-måneders produsentgarantien gitt av Nintendo er utløpt.”

De påpeker også at “produsentens garanti påvirker ikke de eventuelle lovfestede rettigheter som du måtte ha i henhold til forbrukerbeskyttelseslovgivningen som kjøper av varer. Fordelene beskrevet her kommer i tillegg til disse rettighetene.”

Annonse