intel andre og tredje generasjon arc
Neste år og i 2026 kommer det nye Intel GPU-er skal vi tro en fersk rapport fra Kina. Det foreligger ikke spesifikasjoner enda.

Annonse


Intel gir ikke opp

Intel har nok fått erfare at det ikke akkurat er enkelt å komme inn i et duopol-marked og ta store markedsandeler sånn uten videre.

Intel har lært mye av lanseringen

Lettere blir det ikke når man mister sjefen for GPU-er, Raja Koduri. Koduri forlot selskapet for noen uker siden til fordel for et AI-selskap. Dette samtidig som GPU-erkerival Nvidia snakker opp AI og ser ned på krypto.

Men Intel har nok kalkulert at dette ikke ville bli lett, og har allerede planlagt å lansere en ny generasjon.

“Battlemage” skal være navnet på den nye GPU-generasjonen fra Intel som lanseres i andre halvdel 2024, etter at masseproduksjonen starter i første halvdel neste år. Informasjonen stammer fra kinesiske Commercial Times. Andre generasjon skal dra nytte av Xe2-arkitekturen og bygger på TSMC sin 4 nm-prosess.

Annonse


Konkurrentene knuser Intels GPU

Følger opp med tredje generasjon i 2026

Kildene til Commercial Times hevder også å kunne se enda lenger inn i fremtiden: en 3 nm. GPU (kodenavn “Celestial”) får produksjonsstart i første halvdel 2026. Lanseringen skal visstnok finne sted i andre halvdel 2026.

Prisene for første generasjon Intel-skjermkort dukket opp våren i fjor før Intel lanserte de kjappeste kortene sensommeren 2022. Intel byr for tiden på A380 for rundt kroner 2000 kroner, A750 for 3000 kroner og A770 for rundt 4700 kroner i norske nettbutikker.

Annonse