nvidia-nei til krypto
Nvidias tekniske sjef mener kryptovaluta er noe tull og at GPU-kraft heller bør brukes til AI.

Annonse


Gir blaffen i krypto

Nvidia bryr seg ikke lenger om krypto. Og de går lenger enn som så.

“Ikke positivt for menneskeheten”

Faktisk mener Nvidias tekniske sjef, Michael Kagan, at krypto-valuta ikke gir samfunnet noe positivt. Uttalelsen kommer dager etter at Nvidia-sjef Jensen Huang uttalte at AI er det aller viktigste for PC-bransjen.

Kagan sier at “krypto-greiene” trengte parallell prosessering “noe Nvidia er best på.” Kagan sier at folk kjøpte “masse greier” og at til slutt endte med krypto-kollaps. I år er BTC opp 80 prosent.

“Jeg trodde aldri at dette var noe som ville utgjøre en positiv forskjell for menneskeheten. Du vet, folk gjør sinnsyke ting, men de kjøper tingene dine, du selger dem ting. Det du ikke gjør er å flytte selskapet til å støtte hva nå enn det er.”

Annonse


Foretrekker GPU-kraft til AI

Det har vært mye frem- og tilbake med Nvidia og krypto-miljøet. Riktignok solgte de haugevis av GPU-er til krypto-gravere, men da covid kom og det ble manko på komponenter, endte prisene på skjermkortene ment til spilling veldig langt over veiledende pris. Selskapet innførte deretter en begrensing i kortene slik at de ikke kunne grave like kjapt og på den måten prøve å stagge salget til store grave-operasjoner.

Nvidia fortsetter kampen mot krypto-utvinning, begrenser ytelse på GeForce RTX 3060,” meldte vi våren 2021.

Kagan hinter i retning at tjenester som ChatGPT er mer nyttig bruk av GPU-er. Huang leverte personlig den første supercomputeren til OpenAI for å gi liv til ChatGPT-serverne.

Annonse