Nvdia vil begrense ytelsen på krypto-mining på GeForce RTX 3060 kortene, men det gjelder kort produsert etter midten av mai i år.
Nvdia vil begrense ytelsen på krypto-mining på GeForce RTX 3060 kortene, men det gjelder kort produsert etter midten av mai i år.

Annonse


Nvidia fortsetter kampen mot kryptoutvinning, begrenser ytelse på GeForce RTX 3060

Nvidia vil begrense ytelsen på krypto-mining på GeForce RTX 3060 kortene, men det gjelder kort produsert etter midten av mai i år.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Les mer om kryptovaluta i våre guider: 

Introduserer “Lite Hash Rate”-produkter

Selskapet skal snart introdusere en serie som de kaller LHR (Lite Hash Rate), disse kortene vil beholde sine opprinnelige produktnavn, men vil være litt annerledes på innsiden.

Annonse


Alle NVIDIA RTX 30 kort som er tilgjengelig f.o.m midten av mai skal ha denne endringen som skal begrense bruken for å utvinne krypto. Det kan være at det blir noen unntak til denne regelen som med RTX 3090, men realiteten er at alle RTX 30XX kortene vil få en ny GPU-variant.

Les også hvordan kjøpe kryptovaluta eller hvordan kjøpe Bitcoin

Disse vil ha både en begrensning for utvinning av kryptovaluta samt “ResizeableBAR”-støtte. NVIDIA på sin side planlegger ikke å produsere GPUer uten ReBAR og “cryptolimiter” som det heter fra nå av. Dette betyr også at disse kortene vil kreve nye og oppdaterte drivere.

Oppdaterte drivere

For kort tid siden annonserte NVIDIA at at de reintroduserer begrensningen på RTX 3060, som de selv fjernet noen uker tidligere. Dette står også beskrevet i endringsloggen på driveren med versjon GeForce 466.27.

Endringsloggen til driveren. Kilde: NVIDIA

De “nye” RTX 3060-modellene (med GA106-302 GPU) vil få ny enhets-id. Dette er for å forhindre at de oppdaterte RTX 3060-modellene blir brukt med gamle drivere. Dette bør også “tvinge” gruvearbeidere til å kjøpe NVIDIA CMP HX-serien i stedet. Om det virkelig kommer til å skje, vil vi finne ut snart nok.