rtx3060
Fra og med RTX 3060 stuper Nvidia hastigheten, men tydeligvis kun i programvaren.

Annonse


Nvidia mente neppe å gjøre dette – åpnet slusene for digital-valuta

Fra og med RTX 3060 startet Nvidia å strupe hastigheten for digital gruvedrift. Tanken er at de som driver med dette på stor skala dropper kortene slik at spillere kan handle dem i stedet.

Les også hvordan kjøpe kryptovaluta

Er det slik at man kun trenger å modifisere driveren

Spørsmålet er hvor vanskelig det er å lure seg rundt sperren programvaremessig, spesielt når Nvidia gjør det? Ikke så veldig vanskelig, for det er nettopp hva Nvidia gjorde med de nyeste driverne som låser opp det fulle potensiale for Ethereum.

Merkelig er det uansett da Nvidia har uttalt “at det ikke bare er en driver-ting”. Det er visstnok slik at kortet og BIOS gjør det umulig å fjerne “hash rate”-begrensningen.

Annonse


Alle RTX-kort skal begrenses på denne måten, helt sikkert også RTX 3080 ti det nå er sterke indikasjoner på lanseres halvveis ut i april.

Nvidia har egne kort for digital gruvedrift

Ikke bare er det slik at beta-driver 470.05 gir 100 prosent ytelse tilbake, men nå har de jo avslørt at sperren kun ligger i driverne, og ikke i BIOS – det bør gjøre det langt enklere for hackere å lure seg rundt dette, skulle man jo tro.

Nvidia prøver å overbevise de som driver med Ethereum og Bitcoin for i stedet å bruke deres spesial-lagde kort som kun er for slikt, og som ikke er et skjermkort i det hele tatt – som vi skrev 19. februar:

“Nvidia skryter så av teknologiene som er derfor spillere: RTX, DLSS AI oppskaleringsteknologi og Reflex.

CMP er den nye serien skjermkort (med lavere volt og Hz) som ikke er laget for gamere, men for den nye “digitale gruvedriften”.

Disse kortene bedriver ikke grafikk i det hele tatt, men selges via autoriserte partnere for å gi den aller beste digital valuta-gravingen som er mulig i følge Nvidia som påpeker at spesifikasjonene ikke har de samme kravene som en GeForce GPU, og at man derfor på den måten ikke vil ødelegge for produksjonen og leveransene av GeForce-kort.”

Annonse


Annonse


Annonse