spotify klager på apple
Spotifys "Time to Play Fair"-promoside lister opp alt selskapet mener Apple har gjort galt, men hvorfor HomePod, AirPlay 2 og HiFi-støtte mangler er ikke grunnet Apple.

Annonse


Klager på Apple, men nå er det Spotifys feil

Det er ingen tvil om at Apple har tatt seg til rette på markedet med opp til 30 prosent avgift ved salg av apper i et duopol-marked.

Spotify har hatt HomePod-støtte i tre år

Spotify har lenge kranglet med Apple om dette og mye annet, inkludert muligheten for en god Spotify-opplevelse på Apple Watch, noe som ble fikset. Det er vel nær sagt ingenting som ikke har blitt et problem, inkludert HomePod.

Men faktisk er det ingenting som stopper Spotify fra å oppgradere til AirPlay 2- og ekte HomePod-støtte. Apples standard for lydstrømming har vært på markedet siden sommeren 2018 og førstnevnte har selskapet lovet støtte for siden 2021.

HiFi er heller ikke tilstede

Spotify har en rekke ganger lovt å støtte Apples lydstrømme-standard, men har ikke gjort noe med saken.

Annonse


Samtidig er brukerne irriterte over mangelen på HiFi-låtutvalg, noe som er inkludert i Apple Music som kun har et prisnivå. I januar i fjor ble bedre låtkvalitet utsatt på ubestemt tid. Merkelig nok skal tjenesten være klar rent teknisk.

Til Bloombergs Mark Gurman uttaler Spotify at de forblir forpliktet til å levere AirPlay 2 “en gang i fremtiden” og at de har lagt opp en strategi for at det skal skje. Men når? Det er det store spørsmålet som med de andre forbedringene som burde ha vært på plass.

Annonse