telia oppgraderer tromsø
Telia er snart ferdig med å oppgradere både 4G og 5G i Tromsø.

Annonse


Hastigheten økt med over 100 prosent

Telia avslører deres nye 5G-nett i Tromsø snart er ferdig satt opp. Også 4G forbedres.

Fortsetter oppgraderingene

– Vi er nesten ferdige med moderniseringen av mobilnettet i Tromsø, og er stolte over å kunne tilby Tromsø sine innbyggere og næringsliv en enda bedre mobil- og bredsbåndsopplevelse på 5G og 4G, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge.

De høye hastighetene kommer godt med, for ser man på databruken i kommunen, målt i volum MB per dag, har den økt med hele 530 prosent sammenlignet med 2019.

Telia

– Hastighetene i mobilnettet i kommunen har økt med 350 prosent sammenlignet med 2019, så vi snakker om en kraftig forbedring.

Så mye kjappere har det blitt

– På 5G har kundene på de høyeste frekvensene en gjennomsnittsfart på 325 Mbit/s daglig. 5G-nettet er dermed perfekt tilpasset en hverdag med mye surfing, strømming og gaming, forklarer Svendsen.

Med det nye mobilnettet i Tromsø følger høyere hastigheter og mye bedre kapasitet. Data fra Telia sitt mobilnett, hvor man har sammenlignet gjennomsnittlige nedlastingshastigheter i 2023 mot 2019, viser at 4G-hastigheten har økt med 115 prosent, mens økningen på 4G og 5G samlet er på 350 prosent.

Telia

Det er ikke slik at det ikke har vært 5G i området før, men per Telia startet den “omfattende moderniseringen av mobilnettet” våren i fjor. Nå melder operatøren at kun et fåtall basestasjoner spredt rundt i kommunen som står igjen på listen over oppgraderinger som må utføres.

Annonse