dell concept luna
Dell ser på det som et viktig skritt for gjenbruk å modulbasere laptopene sine og fjerne alle skruer. Når dette blir virkelighet i massemarked, eller om det skjer, er ikke godt å si.

Annonse


Har ikke en eneste skrue

I 2021 avslørte Dell “Concept Luna.”

Kan åpnes på sekunder

Stasjonære maskiner har mange skruer, det samme gjelder laptoper som kan ha opptil 400 av dem! En del av poenget til Luna-laptopen er å kvitte seg med skruer – på en av de første revisjonene klarte de å kutte ned antallet til fire. I den nye modellen er det ikke en eneste skrue å finne.

I stedet brukes det en pinne for å åpne

“Der en tradisjonell bærbar PC i dag har rundt 400 skruer, har ikke Concept Luna en eneste skrue. Det trengs bare en liten pinne for å åpne opp datamaskinen og ta ut alle komponentene. Den har ingen kabler og det tar bare noen sekunder å demontere datamaskinen og fjerne komponenter som batteri, vifte og hovedkort.”

Maskinen er helt modulær: batteri, CPU-vifte, hovedkortet og til og med skjermen kan lett løftes ut.

Det er mange grunne til å gjøre ting som å kvitte seg med skruer som Dells Glen Robson blogget om desember i fjor:

Ved å kombinere Concept Lunas bærekraftige design med intelligent telemetri og robotautomatisering, har vi skapt noe som potensielt kan utløse et seismisk skifte i bransjen og drive sirkulæritet i stor skala. En enkel bærekraftig enhet er én ting, men den virkelige muligheten er den potensielle innvirkningen på millioner av teknologiske enheter som selges hvert år og optimalisering av materialene i disse enhetene for fremtidig gjenbruk, oppussing eller resirkulering.

Glen Robson, CTO, Dell Technologies Client Solutions Group

Annonse