windows 11 lsa feilmelding
LSA-sikkerhet er viktig, men selv om meldingen dukker opp er det ikke sikkert sikkerhetsfunksjonen er deaktivert. Microsoft anbefaler uansett en omstart og jobber med en feilretting.

Annonse


Skremmer vannet av dem

Windows 11-oppdatering KB5007651 skremmer brukerne.

Har du fått meldingen?

Dette er en oppdatering relatert til Microsoft Defender Antivirus versjon 1.0.2302.21002. Det som skjer er at brukere av Windows 11 21H2 og 22H2 får meldingen “LSA protection is off.”

Teknologien kontrollerer og styrer rettigheter til en konto, passord-informasjon og annen viktig informasjon som lagres i minne.

“Enheten din kan være sårbar”

Brukerne får melding om at LSA-sikkerheten ikke er aktivert, men uten mulighet til å aktivere den eller å fjerne oppdateringen som skaper problemet.

Annonse


En “Redditer” skriver at “det dukket opp en gul trekant i Windows Security for en uke siden. Den sier at beskyttelsen fra Local Security Authority er slått av og at enheten din kan være sårbar. Det er ingen mulighet for å slå på beskyttelsen i Device Security-panelet, det er bare et “avvis”-alternativ. Er det en feil eller er det noe jeg bør bekymre meg for?”

Microsoft kjenner til problemet

Men ifølge Microsoft er LSA på om tjenesten er aktivert og maskinen har tatt minimum en omstart. Da skal man kunne ignorere feilmeldingene.

Brukere kan undersøke om LSA er aktivert i “Event Viewer” i Windows ved å finne “12: LSASS.exe was started as a protected process with level: 4” i system-loggen.

Fra og med Windows 11 Insider Preview test 25314 varsler Microsoft at LSA blir aktivert som standard, men at de nå først undersøker på test-maskinene at alt fungerer som det skal. Microsoft jobber dessuten med en feilretting.

Annonse