apple testkjører i california
Apple fortsetter å teste selvkjørende teknologi. I California har de rett over 200 sjåfører og en flåte på 67 biler. Bilde: Apple

Annonse


Apple smugtester topphemmelig AI-teknologi

Ny data avslører at Apple stadig tester selvkjørende teknologi på veiene.

Apple tester kontinuerlig bil-teknologi

Selskapet som har hovedbase i California har en flåte på 67 biler i Staten og nå har 201 personer som har lov til å kjøre bilene med topphemmelig autopilot- og annen bil-teknologi som selskapet kanskje skal introdusere i sin egen bil i 2026 (som visstnok ikke blir 100 prosent selvkjørende). Det er også interessant at Apple ikke har søkt California vegmyndigheter om å få teste biler uten fører.

Det er MacReports som har skaffet til veie tallene for de selvkjørende bilene, og ikke bare fra Apple men også Tesla, Nvidia og Mercedes.

Apple reduserte flåtestørrelsen tidligere i år for første gang siden juli 2021.

macReports

Ett krasj i år

Det er også andre interessante tall, som at Mercedes økte sine profesjonelle test-kjørere med 28 til, Waymo kuttet bort 52 sjåfører og kuttet flåten til 10 biler. Nvidia økte antallet førere til 32.

Annonse


Blant annet avsløres det, per selskap, hvor mange kollisjoner som har oppstått. Tallene avslører at siden 13. januar i år så kolliderte Apple en gang – totaltallet er 16.

Det var ingen alvorlig hendelse og ingen ble skadet (et dekk traff en fortauskant og det ble noe kosmetisk skade på bilen ved manuell kjøring), men alt må likevel rapporteres til Department of Motor Vehicles.

Annonse