microsoft sabotere call of duty mener sony de kan gjøre
Sony hevder i et forsøk på å stoppe Microsofts handel av Activision/Blizzard at de kan komme til å sabotere Call of Duty-koden til Playstation.

Annonse


Sony frykter Microsoft-sabotasje

Selv om EU kommer til å godkjenne Microsofts kjøp av Activision/Blizzard, per Reuters kilder, er det ingen garanti for at handelen går gjennom.

CMA, EU og FTC

Den amerikanske handelskommisjonen FTC har nemlig saksøkt for å prøve å stoppe salget, mens EU sitt svar får vi 11. april.

Microsoft uttalte i forbindelse med EUs behandling av saken at “vi fortsetter å samarbeide med EU-kommisjonen for å løse eventuelle markedsproblemer. Målet vårt er å bringe flere spill til flere mennesker, og denne avtalen vil fremme dette målet.”

I tillegg til EU og FTC må Microsoft hanskes med britiske “Competition and Markets Authority,” CMA. Det er disse Sony nå har klaget til.

Annonse


Mener Microsoft kan sabotere Playstation-koden…

Per Sony, selv om Microsoft skulle få lov til å handle og Playstation får Call of Duty i ti år, så kan Microsoft komme til å sabotere dem.

I brevet står det blant annet at “Microsoft kan gi ut en PlayStation-versjon av Call of Duty der feil dukker opp bare på spillets siste nivå eller etter oppdateringer. Selv om slike forringelser raskt ville kunne oppdages, vil sannsynligvis enhver slik løsning komme for sent og spillfellesskapet vil miste tilliten til PlayStation som et sted å spille Call of Duty.”

…men vil ikke det skade Microsoft?

Dette høres litt desperat ut fra Sonys side – kanskje Microsoft er i ferd med å lande godkjennelse der det er viktigst?

Sony uttaler dessuten at det ikke vil være mulig for CMA å analysere hvordan Microsoft koder Call of Duty til Playstation “for å sørge for at SIE behandles rettferdig og likt.”

Om Microsoft ender med å eie Call of Duty-merkevaren, og Playstation-versjonen slaktes av anmeldere og spillere, vil det være førstnevnte som får skylden, ikke Sony.

Som vi rapporterte 22. februar:

“Microsoft Xbox og Nvidia er enige om et ti år langt partnerskap for å strømme Xbox PC-spill til Nvidias GeForce Now-strømme-tjeneste “som har mer enn 25 millioner medlemmer i over 100 land,” per Nvidias pressemelding.

Fra før av er Microsoft enige med Nintendo om Call of Duty i ti år, en tittel som dras frem i pressemeldingen.”

Annonse