iphone 15 usb c
iPhone 15 med USB C vil fungere kjappest og best med Apple-kabler eller godkjente kabler.

Annonse


Tregere om det ikke er Apple-godkjent

Tidligere denne måneden skrev vi om Apples USB C-implementering.

iPhone kontrollerer om utstyret er kompatibelt

“9to5Mac sier at en “noe usikker” lekker mener å vite at Apple skal gjøre USB C på sin egen måte med en spesial-laget fastvarekontroller. 

Vi ser på det som en selvfølge at Apple gjør dette. Ikke bare for å styre ladingen, men også for å kunne merke USB C-tilbehør som godkjente av selskapet.

Produsenter av tilbehør til iPhone som ønsker “offisielt-tilbehør”-merkelapp må søke selskapet for lisens til slik bruk – akkurat slik som “Made-for-iPhone” Lightning-kabelen,” meldte vi den gang.

Annonse


“Masseproduksjonen har startet”

Nå kommer det ytterligere informasjon fra den semi-kjente-lekkeren “ShrimpApplePro” (som lekket “Dynamic Island” og mengden RAM for iPhone 14 Pro) som peker i denne retning, altså at utstyr som ikke er godkjent av Apple, blir tregere. Dette vil nok omhandle kabler så vel som trådløse ladere og annet tilbehør der det overføres strøm og/eller data.

Det er mange grunner til at Apple vil gjøre dette foruten lisens-inntekter, men også for å gå gode for at kablene takler overføringene og at utstyr og kabler ikke tar fyr.

Lekkeren sier at Apples produksjonspartner Foxconn allerede har startet masseproduksjon av tilbehør “som EarPods og kabler.”

Annonse