iPhone 15 usb c
iPhone 15 og 15 Pro får USB C i år. Nå er spørsmålet hvor kjapt det vil gå. At Apple vil lage sitt eget sertifiseringsprogram for USB C ser vi på som en selvfølge. Konsept: Adrstudiodesign/YouTube

Annonse


iPhone USB C blir annerledes

Årets iPhone-modeller får USB C. Vi har ventet lenge på at Apple skal gjøre det riktige og implementere standard-pluggen som jo brukes i nærmest alle de andre produktene i stallen.

En måte å garantere korrekt sertifisering

9to5Mac sier at en “noe usikker” lekker mener å vite at Apple skal gjøre USB C på sin egen måte med en spesial-laget fastvarekontroller.

Vi ser på det som en selvfølge at Apple gjør dette. Ikke bare for å styre ladingen, men også for å kunne merke USB C-tilbehør som godkjente av selskapet.

Produsenter av tilbehør til iPhone som ønsker “offisielt-tilbehør”-merkelapp må søke selskapet for lisens til slik bruk – akkurat slik som “Made-for-iPhone” Lightning-kabelen.

Annonse


Apple “bekrefter” iPhone med USB C

Opp til 40Gbps?

Lisens-systemet vil trolig også fungere slik at Apple ønsker å garantere at Lightning-til-USB C-overganger (det blir nok mange av dem med så mye Lightning-tilbehør) fungerer som de skal, og at hurtig-ladere leverer korrekt med energi.

Det vil også komme nye lagringsenheter med høyere hastigheter, og Apples kontroller vil sørge for å optimalisere hastighet mot batterilevetid.

Det er ventet at iPhone 15 og iPhone 15 Plus får USB 2-hastigheter, mens 15 Pro og Pro Max får Thunderbolt 3 med USB C og med 4K eksternskjerm-støtte – det er snakk om opp til 40Gbps-hastigheter. Kanskje en iPhone Ultra får Thunderbolt 4?

Annonse