samsung 990 pro fastvare lansert
Oppdater Samsungs 990 Pro NVMe med Samsung Magician.

Annonse


Oppdateringen er her, men den gjør ikke det kundene ønsker

tampen av forrige måned skrev vi om nye 990 Pro, Samsungs kjappeste NVMe (vi testet og den er kjapp) med PCIe 4.

Dramatisk kvalitets-forringelse per rapporteringsprogram

Men noen måneder etter lanseringen oppdaget eiere at helsen gikk dramatisk ned i prosent med ikke mange GB eller TB skrevet til disken. S.M.A.R.T rapporterer om helsen til diskene, og på den måten oppdaget brukerne vesentlig nedgang på veldig kort tid.

Samsung avviste først problemene, men endret mening og sa seg ja til å teste.

Etter bare et par dager etter handelen la jeg merke til at helsen i henhold til S.M.A.R.T data-ene fra “Samsung Magician” og tredjepartsverktøy viste 99 prosent. For ordens skyld har jeg andre Samsung SSD-er med over 40TB skrevet og fortsatt med 99 prosent helse 1,5 år senere.

Robbie Khan, journalist, Neowin

Dette må du laste ned for å oppdatere

Det har de nå gjort, og resultatet er at de fant problemer også på sine test-rigger. Resultatet er at Samsung har lansert en oppdatert fastvare for 990 Pro som de gjorde med 980 Pro.

Annonse


For å oppdatere fastvaren på Samsungs NVMe-lagringsenheter, last ned Samsung Magician.

Dette melder Samsung på sitt tyske forum:

“Samsung har svart på kundehenvendelser om uregelmessigheter knyttet til S.M.A.R.T. av 990 PRO SSD. Problemene ble funnet å være forårsaket av problemer med 990 PRO SSD-fastvaren.

Følgelig ble det utgitt en fastvareoppdatering i dag, 13. februar 2023, som fikser disse uregelmessighetene. (S.M.A.R.T.-verdiene vil ikke bli gjenopprettet til fabrikkinnstillingene etter fastvareoppdatering. De faktiske S.M.A.R.T.-verdiene for hver SSD vil variere avhengig av brukermiljøet og bruksforholdene).”

Helse-rapporteringen gjenopprettes ikke

Som Samsungs representant forklarer vil ikke helsen gå tilbake til 100 prosent om det er hva bør være, selv etter installasjon av de nye fastvaren.

Om NVMe-helsen faktisk er forverret så mye for de berørte kundene, eller om det er et rapporteringsproblem, kan vi ikke bekrefte.

Om førstnevnte viser seg å stemme kan det være en garantisak for kunder som er berørte. Vi hører med Samsung.

Samsung henviser til garantien som dekker følgende tids eller data skrevet, enn hva som inntreffer først. Bilde: Samsung

Annonse