windows 11-bærbar med berøringsskjerm
Reklame kan være på vei til fil-utforskeren.

Annonse


OPPDATERT: Filene dine får et nytt hjem

Microsoft lader kanskje opp til mer “anbefalt innhold”, denne gang i fil-utforskeren.

Oppdatert, 21:31:

Vi omtalte faktisk en helt lik sak tidlig i fjor:

“Det mest oppsiktsvekkende som nå er avslørt er at Microsoft forsker på reklame i fil-utforskeren. Ja, du leste riktig: reklame, og det i form av informasjon rett over filene med mulighet til å “lære mer”. Nyheten kommer nesten samtidig med at selskapet utvikler fane-støtte i nettopp fil-utforskeren.”

Annonse


Senere uttalte Microsoft at det “ikke var meningen” vi skulle se det:

“Brandon LeBlanc er “senior program manager for Windows”, og sier at “dette var en ekspirmentell banner. Det var ikke meningen at den skulle publiseres eksternt og den ble deaktivert”.

Oppdatert, 21:04:

Det er nå avslørt at fil-utforskeren får et nytt hjem. Det er mulig det er her Microsoft ønsker reklame?

Det vil også en ny visningsliste med:

  • Oversikt
  • Aktiviteter
  • Egenskaper
  • Relaterte filer
  • Samtaler
  • Dele-status

Det er mulig å aktivere dette, men da krasjer fil-utforskeren.

Dette lover ikke godt, men vi er ikke sikre

Dette er ordlyd som peker i retning på annonser, og ikke mer-funksjoner for brukeren, men vi kan ikke konstatere den ene eller andre veien riktig enda.

Det vi vet er at Microsoft har lagt inn et nytt valg der man finner innstillinger for hvordan mapper fungerer med et nytt valg: “vis anbefalt innhold.”

Microsoft er villige til å teste det meste

Microsoft har fra før av plassert reklame i fil-utforskeren i OneDrive, og bevegde seg i retning reklame i start-menyen, men dette har de igjen gått bort fra.

Det må føles rart for de som har betalt en drøy tusenlapp for OS-et å måtte se reklame i start-menyen og kanskje i fil-utforskeren.

Det at valget er under del-kategorien “personvern” lover ikke godt i forhold til å anbefale lokalt innhold til brukeren, altså personens eget, men peker mer i retning annonser eller annet innhold som må hentes eksternt.

Annonse