nintendofrykterkoblingenmotsteamdeck
Nintendo følger nøye med på hva emulator-scenen får til med Switch-spill og tar ytterligere grep for å stanse oppmerksomheten rundt Nintendo-spill og Valves Steam Deck og håndholdte Windows-maskiner. Bilde: Nintendo.

Annonse


Nintendo er livredde folk skal finne ut av dette

Den nye generasjonen minikonsoller som Valves Steam Deck og en rekke avanserte Intel- og AMD-håndholdte med Windows, har økt voldsomt i popularitet de siste årene.

Nintendo er livredd Steam Deck-koblingen

Nintendo har i mange år vært alene på markedet for håndholdte, etter at Sony ga opp markedet med Vita og Microsoft aldri entret dansen. Til nå.

Dog, det er ikke slik at Valve kan konkurrere direkte mot Mario og Zelda, men om det er nok spill som ikke bare er billigere, men også gratis og piratkopieres, kan en for stor gruppe som ellers hadde betalt Nintendo, spre ordet om Steam Deck for grupperinger utenfor PC-markedet som jo først og fremst kjenner til produktet.

Nintendo-emulatorer er langt bedre nå

Selskapet tar ingen sjanser, spesielt ikke at det dukket opp emulatorer som fungerer på disse maskinene og gjør det mulig å kjøre populære Switch-spill som “Zelda: Breath Of The Wild.”

Annonse


Nintendo synes slett ikke temaet er moro, og det hjalp sikkert ikke at Valve ble tatt i selv å ha installert Nintendo-emulatoren “Yuzu” på en Steam Deck.

Sender DMCA (“Digital Millennium Copyright Act”)-krav basert på bilder

Selskapet tar det nå så langt at de sender opphavsrettsklager til SteamGridDB som har bilder av mange emulator-spill. Nintendo har nå bedt om at bilder fra Switch-spillene Pokemon Scarlet, Pokemon Violet, Splatoon 3, Xenoblade Chronicles 3, Super Mario Odyssey og The Legend of Zelda: Breath of the Wild fjernes – om ikke vil selskapet ta ytterligere juridiske grep.

I løpet av de siste årene har emulering av Nintendo-spill, også de mer moderne, blitt en langt større greie. At det finnes kraftige håndholdte med Windows gjør ikke situasjonen bedre for dem, så nå prøver de å stoppe all informasjon om hva som er mulig.