windows11ryzenytelsenkanhjelpemedinstallasjon
Det er mange ulike målinger i forhold til Ryzen CPU-er og Windows 11 - hvem har rett? Det er ikke helt godt å si, men ferske analyser tyder på at en fersk installasjon av OS-et kan hjelpe.

Annonse


Øker spill-ytelsen med opp til 20 prosent etter installasjon

Det er noe finurlig med Windows 11 og AMD CPU-er.

Hva er det som skjer, egentlig?

Nøyaktig hva som skjer er det ikke helt klarhet i enda, spesielt fordi de som mener de har oppdaget svakere ytelse blir mer eller mindre motsagt av AMD. Selskapet mener i hovedsak at dette ikke er noe å bekymre seg for, samtidig som de tester mer.

Første gang de uttalte seg om problemet oppsummerte med at dette er ting som kan skje med nye plattformer.

Det later til at AMD hinter til at det er ulike maskinvare-konfigurasjoner som kan skape tilfeldige problemer, men innrømmer ikke at det er en større feil med partnerskapet Windows 11 og Ryzen.

Annonse


AMD tilbakeviser påstandene.

Sjekk tallene

CapFrameX som vi brukte som kilde i den første saken om problemene, er på saken igjen etter AMDs offisielle uttalelse.

CapFrameX tweeter at “Windows 11 2022-oppdateringen kan oppleve forringet ytelse med Ryzen CPU-er,” videre lenkes det til følgende test-resultat:

Testene avslører at en ren OS-installasjon øker FPS-en betraktelig etter kjerne-oppstyret rundt AMD CPU-er og Windows 11.

Det er ikke snakk om små variasjoner heller

Det er altså snakk om en ny-installasjon av OS-et som avslører opp til 15,5 prosent bedre FPS i Cyberpunk 2077 og opp til 20 prosent bedre ytelse i FPS-målingen for Shadow of the Tomb Raider.

“Dette er et alvorlig ytelses-problem, Microsoft”

Hva som forårsaker at ytelsen er så mye bedre med en ren installasjon er usikkert, men er det slik at du uansett vurderer det, og har et AMD-prosessor, kan det være vel verdt tiden å installere på nytt.

Annonse