amdsierdeikkefinnerytelsesproblemer
AMD sier at de ikke finner ytelses-avvik utenfor feilmarginer.

Annonse


AMD tilbakeviser påstandene

“To uavhengige kilder avslører at AMDs nye Ryzen 7000 CPU-er yter dårligere i Windows 11 med alle kjernene aktive,” meldte vi 17. oktober.

AMD mener det ikke er et problem

Videre skrev vi at “nå er det 22H2 og de nye Ryzen 7000 CPU-ene som erfarer problemer på Zen 4-plattformen. Det er utviklerne bak CapFrameX som har avslørt at Ryzen 9 7950X yter dårlig med alle kjerner aktivert. Hardware Unboxed erfarer det samme. Problemet er noe innviklet, men i hovedsak er problemet at når kun en CPU Compute Die er aktiv på denne 16-kjerners CPU-en, så er ytelsen bedre enn med 2 x CPU Compute Dies.”

Nå slår AMD tilbake og sier at de ikke har funnet det samme som testerne har. Ordlyden ligger i at det ikke er oppdaget “betydelige ytelses-forskjeller på en rekke Windows 11 og Windows 10-maskiner.”

Dette forklarer AMD

“Vi har blitt gjort oppmerksomme på rapporter om uventede ytelses-deltaer i visse spill med AMD Ryzen-stasjonære CPU-er, samt ytelsesavvik mellom Windows 11 og Windows 10 i visse spilltitler. Vi undersøker for tiden dette, men basert på dagens testing har vi ikke observert noen vesentlig forskjell i spillytelse mellom OS-versjoner på tvers av en rekke drifts-scenarier og spilltitler.”

Annonse


AMD sier altså at de første testene ikke har avdekket ytelses-forskjeller innen feilmarginene, men at de fortsetter å undersøke hva som skjer.

Selskapet poengterer at det er mange faktorer som påvirker ytelsen, inkludert spill-motoren, CPU-plattform og GPU-maskinvaren samt “valg av RAM.” Selskapet sier også at det ikke er uvanlig med merkelige test-resultater på nye plattformer.

Annonse