sonyoghondamedforsiktigsatsingpåelbil
Sony og Honda sitt 50/50-samarbeid om en SUV blir en realitet først i 2026, og kun i USA med et lite antall biler.

Annonse


Sony-bilen lanseres i 2026

Tidlig i 2026 skal Sony og Honda starte salget av bilen sin som foreløpig er en prototype med navnet “Vision-S 02 SUV”.

Honda produserer, Sony programmerer

Vision-S 02 SUV ble avslørt på CES i sommer, men vi omtalte saken allerede i mars i år – den gang var håpet om en lansering i 2015:

“Planen som inngår i avtalen skal være at den veletablerte bilprodusenten Honda står for design, produksjon og markedsføring av første modell, mens Sony på sin side står for den delen av plattformen som omfatter infotainment, sensorteknologi og lignende. På denne måten blandes Sony sin ekspertise på disse områdene med Honda sin evne til å bygge biler og selge disse effektivt.

I annonsering uttalte Hona-sjefen Toshihiro Mibe at de teknologiske ekspertiseområdene deres er veldig ulike, til tross for at de deler mange historiske og kulturelle fellestrekk. På den måten kan partnerskapet få det beste ut av begge, noe som i tur vil skape store muligheter for fremtiden innen bilkjøring, ifølge Mibe.”

Annonse


Ingen informasjon om Europa – produksjonen vil starte forsiktig

Samarbeidet er delt likt mellom de to, og det skal derfor bli svært spennende å se hva Sony får til med infotainment-systemet og alt det andre som blir å finne i biler om fire år som er en lang tid i en bransje som er inne i en utrolig utviklingstakt.

Lanseringen vil altså finne sted i USA våren 2026, og senere i Japan i andre halvdel av 2026. Det loves en “rimelig” pris. Det sier oss lite om prisen, men signaliserer om ikke annet at den neppe lanseres i “premium”-segmentet.

Bilene skal produseres i USA. Samtidig rapporteres det at volumet ikke forventes å være stort nok for masse-markedet.

Biler er i ferd med å bli en opplevelse

Sony omtaler bil-opplevelsene i fremtiden som et sted for “underholdning og for å levere et følelsesmessig rom,” utover selve transporten. Dette er også fokuset fra andre elbil-produsenter.

Biler med Apple sitt helt nye CarPlay-system skal annonseres på tampen av 2023.

Annonse