Sony-honda
Sony går sammen med Honda for å oppfylle elbil-planene sine.

Annonse


Sony lager el-bil med Honda

Gigantene Sony og Honda har signert en avtale med planer om å designe og markedsføre elbil sammen. Første bil kan komme allerede i 2025.

Slik fordeler de ansvaret

Planen som inngår i avtalen skal være at den veletablerte bilprodusenten Honda står for design, produksjon og markedsføring av første modell, mens Sony på sin side står for den delen av plattformen som omfatter infotaiment, sensorteknologi og lignende. På denne måten blandes Sony sin ekspertise på disse områdene med Honda sin evne til å bygge biler og selge disse effektivt.

I annonsering uttalte Hona-sjefen Toshihiro Mibe at de teknologiske ekspertiseområdene deres er veldig ulike, til tross for at de deler mange historiske og kulturelle fellestrekk. På den måten kan partnerskapet få det beste ut av begge, noe som i tur vil skape store muligheter for fremtiden innen bilkjøring, ifølge Mibe.

Ingen stor overraskelse

Sony på sin side forteller at alliansen vil «fylle verden med følelser gjennom kreativitet og teknologi» — noe vi på lang vei tolker som at de to selskapene kan finne på å gjøre noen dristige valg for interiør og funksjonalitet.

Annonse


Vi forbinder ikke vanligvis Sony med bil, men nyheten om partnerskapet er heller ikke en stor overraskelse ettersom selskapet fra før har vist frem bilkonseptene Vision-S EV og Vision-S 02. Plattformen bestod blant annet av 33 sensorer for 360 Reality Audio-lyd.

Partnerskapet kan være ekstra lurt for Honda som per dags dato kan sies å ha et av de minste elbilparkene. Den eneste skikkelige elbilen de har er Honda E, som dessuten er eksklusiv til det europeiske markedet.

Annonse