steelseriesarena7test
SteelSeries Arena 7 2.1-høyttalere, byr på PC, Playstation og Bluetooth-støtte. Lyden er god til prisen og RGB-lysene kraftige.

Annonse


TEST: Mye moro-lyd for pengene – SteelSeries Arena 7

I et hav av hodetelefoner fra egen stall og mange konkurrerende gaming-merkevarer, introduserte SteelSeries plutselig tre høyttalere.

Introduksjon

Vi skrev om de nye produktene 23. august der Arena 3 er de billigste til 1499 kroner, men uten basskasse. Deretter har vi Arena 7 (3249 kroner) som er de vi tester i dag med bass-kasse (altså 2.1) og til slutt Arena 9 (5899 kroner) som vi ikke får teste riktig enda, men kanskje senere.

  • To RGB-lamper med 16,8 millioner farger
  • 6,5″ bass
  • Tilkobling: USB C – 3,5 mm AUX – optisk
  • Tilkobling for trådet hodesett via høyttaleren
  • Bluetooth
  • SteelSeries GG-programvare
Control Pod og “center”-tilkoblingen er ikke å finne på 2.1-systemet vi har testet. Bassens inn- og utgang.

Design

Høyttalerne er akkurat passe i størrelse på skrivebordet vårt som er mer enn middels dypt. Det er dessverre ikke noe trekk foran høyttalerne, så vær ekstra forsiktig.

Designet er avrundet og av plastikk, inkludert føttene, og veier ikke så alt for mye. En fordel er at de kan vippes opp og ned for å treffe ørene korrekt.

Annonse


Jeg synes de tar seg ganske bra ut, men den store missen er at man ikke kan skru bass fra høyttalerne – da må man under pulten. Dette har du sikkert vært borti før om du har eid et slikt oppsett.

I bunn er det en RGB-sirkel og på baksiden en enda større flate med ganske kraftig belysning som vil være nok for de fleste når er mørkt. Det burde ha vært en RGB-sirkel rundt fronten på høyttalerne også, men det hadde kanskje blitt i overkant? Neida.

Heldigvis bruker man SteelSeris sin GG-programvare for å skry lyset slik man ønsker.

Funksjoner

“Control Pod” til 5.1-modellen Arena 9.

Du kan velge at den skifter mellom fargene av seg selv, at den puster en bestemt farge eller at fargene spiller i lag med lyden. Du kan velge ulike statiske farger per del på hver høyttaler.

Trykk ned en ekstra-knapp på høyre høyttaler for å aktivere Bluetooth slik at du kan spille musikk fra mobilen.

Merk at dette ikke er “smart”: altså at høyttalerne lyser rødt når du slår fienden eller slike ting – høyttalerne er altså fargeblinde og reagerer kun på lyden som registreres. Pluss for at dette også fungerer med Bluetooth.

Du kan også koble til med toslink-kabel og inn i maskinens lydkort om du har en slik kobling. Selv hovedkort med lydkort har som regel en slik kobling om du foretrekker dette i stedet for USB. Merk at Sonar da ikke lenger fungerer og at du ikke kan aktivere lyd-effektene. Minus for at jeg måtte ta omstart etter at jeg byttet fra toslink til USB.

Husk å velge Sonar for å få tilgang til funksjonene nevnt over.

Utover dette kan du skru lyden som du ønsker:

Velg fra en liste forhåndsdefinerte profiler, eller skru manuelt.
“RGB-er” alt utstyret!

Fordi dette er samme programvaren, og takket være USB-koblingen, er det også støtte for alle de samme 3D-profilene som hodesettene byr på:

Som med hodetelefonene fra samme produsent kan du aktivere “Spatial Audio”, men denne gang må du aktivere “høyttaler-modus.”

Lyd

Her kan man skru seg fra sans og samling, og i det ene øyeblikket gå fra klar diskant for best mulig posisjoneringer, til falsk 3D-lyd med en overdådig film-effekt. Det er spesielt i disse situasjonene at basskassen får problemer med å henge med, og blir i overkant rumlete.

Jeg er mest positivt overrasket over høyttalerne jeg mener spiller godt i denne prisklassen, jeg mener: disse koster jo under 4000 kroner. Vil du få en premium bass-opplevelse? Nei, ikke helt. Bassen er noe dvask, spesielt om man skrur opp, men ikke så dårlig at man angrer på at man ikke sparte pengene og gikk for stereo-modellen Arena 3. Det er klart en bass-kasse gir mer moro, og det er også sant med Arena 7.

Det å kunne koble til mobilen er helt topp, og løfter nyttegraden mange hakk. Høyttalerne bryr seg ikke om begge kildene spiller samtidig, mao. er det enkelt å spille musikk samtidig.

Spiller Arena 7 høyt lurer du sikkert på. Ja, er mitt klinkende klare svar: de spiller mer enn høyt nok for hva de er ment å brukes til.

Konklusjon

Arena 7 har de tre tingene som må til for å lykkes: god lydkvalitet, RGB-lys og Bluetooth-støtte.

De to sistnevnte er et must for gaming-utstyr, og når man i tillegg kan koble dem til Playstation mener jeg prisen matcher forventingene.

Programvaren til SteelSeries er det ingenting å utsette på og de aller fleste vil kunne få plass til både høyttalere og bass.

TEST: Mye moro-lyd for pengene – SteelSeries Arena 7
Vi konkluderer
SteelSeries sitt 2.1-system spiller underholdende selv om bassen er litt dvask. Til prisen er lyden god den, og Bluetooth-tilkoblingen er veldig hendig. Pluss for kraftige RGB-lys.
Leservurdering55 Vurderinger
3.8
+
God lyd
Ekstra moro med basskasse
Flotte lys-effekter
Lyden kan skrur nøyaktig slik man ønsker
To tilkoblingsmuligheter, Bluetooth og Playstation-støtte
-
Litt vinglete bass
Bass-justering må gjøres fra bass-kassen
Mangler volum-kontroll hub
9

Annonse