lenovox1fold16tommermedintel12generasjon
Lenovo X1 Fold er oppgradert med større skjerm, mindre rammer og mer ytelse.

Annonse


Nå gjør Lenovo det også

Lenovo gjør som Asus med Zenbook 17 Fold og lanserer en ganske spesiell laptop.

“22 prosent større OLED-skjerm på 16 tommer, tynnere kabinett og mindre rammer”

ThinkPad X1 Fold med 16,3 tommer skjerm (oppgradert fra 13,3″) er det nyeste tilskuddet i Fold-serien. At de to produsentene begge bruker Fold, som Samsung, er kanskje litt i overkant lite kreativt, men i det minste er formfaktoren ditto mer kreativ.

X1 Fold er utformet for å gi full PC-ytelse med et større skjermområde, samtidig som den
opprettholder den høye portabiliteten som den originale enheten tilbyr. Som verdens letteste 16- tommers kommersielle bærbare enhet er dette en allsidig, kraftig og bærbar enhet – med et slankere og tynnere design.

Lenovo

Maskinen lanseres i januar neste år i Norge fra og med 30 000 kroner omregnet fra dollar (ikke inkludert moms.)

På plass er blant annet 12. generasjon Intel Core:

Lenovo har inkludert et “Mode Switcher”-grensesnitt som skifter mellom:

 • Klassisk clamshell- eller bærbar PC-modus gir en 12-tommers hovedskjerm med enten et
  skjermtastatur i nedre halvdel, eller det valgfrie ThinkPad Bluetooth TrackPoint-tastaturet i full størrelse. Denne modusen er ideell for oppgaver som krever produktivitet på begrensede steder som fly, tog og bil.
 • Liggende modus, eller alt-i-ett-modus gir en bemerkelsesverdig transformasjon. Brukere kan utfolde enheten i liggende format med stativet og koble tastaturet – enten festet eller løsrevet fra stativet – for å skape en fenomenal 16-tommers bærbar pc som inspirerer til effektiv multi-tasking eller og leverer imponerende presentasjoner.
 • Portrettmodus er en ny funksjon som begeistret brukere i tidlig testing. Roter inn i portrettmodus med stativet for en enorm 16-tommers skjerm – som viser seg å være svært effektiv for lesing og redigering av lange dokumenter, sosiale medier, nettsteder og mer.
 • Bokmodus trenger ingen introduksjon, men det er fortsatt like bemerkelsesverdig å lese den nyeste bestselgeren på en delvis brettet 16-tommers skjerm. Det er også en veldig produktiv modus for korrekturlesing av artikler eller surfing i digitale publikasjoner.
 • Til slutt kan nettbrettmodus brukes i enten stående eller liggende modus som gjør det enkelt å samhandle med en kollega eller familie ved hjelp av den magnetiske pennen, samt forbruk av innhold på den Dolby Vision-aktiverte skjermen

Bruker Intel sensor-teknologi

På plass er en oppdatert utgave av Intel Visual Sensing Controller. Dette er en AI-brikke som skal sørge for en “sømløs opplevelse uansett hvordan brukeren enheten.” Det er viktig dette fungerer korrekt da den kan brukes i portrett, liggende eller i bærbar-modus.

Annonse


r. Den nye ThinkPad X1 Fold har smale rammer på 10 mm. Når enheten er utfoldet har den en tykkelse på 8,6 mm, men med en forbløffende foldet tynnhet på bare 17,4 mm. Som alle bærbare ThinkPad-pc-er har ThinkPad X1 Fold vært gjennom Lenovos strenge testmetoder i tillegg til MIL-STD-810H-standarder for å maksimere holdbarhet og trygghet. Selv det 100 prosent resirkulerte stoffdekselet gjennomgikk en rekke holdbarhets- og pålitelighetstester.

Lenovo

En annen ganske unik funksjon er at den vet når brukeren er foran enheten for å vekke maskinen og aktivere Windows Hello-ansiktspålogging. Man kan til og med bli varslet om personer rundt deg følger med på skjermen.

Det er også en omvendt funksjon: “Walk-away-lock” vet når brukeren forlater enheten og låser systemet for å forhindre uønsket tilgang. Intels VSC bruker også smarte sensorer for å optimalisere skjerminnstillingene ved å redusere oppdateringsfrekvenser basert på innholdstype og bruke smart dimming for å minimere strømbruk når brukeren ikke aktivt engasjerer seg med skjermen.”

Lenovos nye nettbrett

Det er enda litt mer, foruten X1 Fold og brillene: nettbrett og en laptop.

Lenovo Tab P11 Pro.

Denne utviklende forbrukeratferden har inspirert Lenovos nye personlige enheter som er designet for den moderne familien og inkluderer Lenovos første 16-tommer Chromebook, Lenovo IdeaPad 5i Chromebook, og to nye tillegg til den førsteklasses Lenovo Tab P11 nettbrettserien: Lenovo Tab P11 (2ndGen) og den Lenovo Tab P11 Pro (2ndGen).

Lenovo
IdeaPad 5i Chromebook.

Det er snakk om i alt tre produkter:

 • Lenovo IdeaPad 5i Chromebook (16”, 7) har en veiledende pris fra 549 euro (5500 kroner) og forventes å være tilgjengelig fra oktober 2022.
 • Lenovo Tab P11 Pro (2nd Gen) har en veiledende pris fra 5999 kroner og forventes å være
  tilgjengelig fra november 2022.
 • Lenovo Tab P11 (2nd Gen) har en veiledende pris fra 299 euro (3000 kroner). Tilgjengelighet blir annonsert ved et senere tidspunkt.
Lenovo Tab P11 Pro (2. Generasjon)

Spesifikasjoner – IdeaPad 5i og Tab P11 Pro 2. generasjon

Spesifikasjoner – Lenovo Tab P11 2. generasjon:

Annonse