fluidoneiphonefjernkontroll
Fluid sin app og maskinvare gjør det mulig å peke iPhone i retning utstyret man ønsker å styre. Støtte for Android kommer senere når programvaren er på plass. De første kundene får produktet sitt vinteren neste år om alt går etter planen på Kickstarter.

Annonse


Appen gjør iPhone til en smart-hjem fjernkontroll

Det var i juli vi skrev at iPhone nå endelig blir en smart-sensor. Dette takket være ultra wide band- og Apple ARKit.

iPhone er retningssmart fjernkontroll med U1-brikken, og nå er det åpnet for alle

Som vi skrev 21. juli: “Endelig åpner Apple skikkelig opp for U1-brikken, ikke bare for app-utviklere, men også for brikkesett-produsenter som skal selge U1-brikken til tilbehørprodusenter.”

For Apple har åpnet opp U1-brikken i mobilene (fra og med iPhone 11 og Watch Series 6) slik at utviklere kan dra nytte av posisjons-brikken. Det betyr at man vil kunne gå inn i et rom med mobilen i lomma og automatisk skru på lyset, og av igjen når du forlater det. Styrken er også at appen ikke behøver å være aktiv, men kan kjøre i bakgrunnen.

ITavisen
“Smart Beacons” må til for å trigge hendelser.

Automatisering er også støttet

Og nå er en av de første appene for smarthjemmet her, og det høres veldig smart ut.

Navnet på appen og maskinvaren er Fluid One, og den lar deg styre lyspærer og andre smarthjem-enheter på en enkel måte: du trenger ikke rote i menyer for å velge den korrekte, det eneste som skal til er å peke mobilen mot den.

Annonse


Foreløpig er prosjektet på Kickstarter med mål om å hente inn 966 707 kroner. Så langt har de klart 4543 kroner med 29 dager igjen.

I tillegg til “aktiv veiving” kan appen også trigge automatiseringer i forhold til hvor du befinner deg med mobilen. Smart når du går inn i et mørkt rom.

Støtte for Android kommer senere. Matter-støtte er allerede på plass.

“Fluid controls” må til for at mobilen skal vite hva som er hvor.
“Smart Hub” til høyre legger til støtte for automatisering.

Annonse