mattersmarthjem
Over 180 selskap forenes om en felles smarthjem-tilkoblingsstandard.

Annonse


Dette er den nye standarden fra giga-selskapene: “Matter”

Matter er navnet på den nye smarthjem-standarden som Amazon, Apple, Comcast, Google, SmartThings og Connectivity Standards Alliance nå har blitt enige om. Arbeidsnavnet var “Project CHIP” (“Project Connected Home over IP”).

De første produktene med sertifiseringen ventes på tampen av året.

Vi skrev om prosjektet i april

“Målet med CHIP er at du ikke skal trenge å bekymre deg for om en ny enhet vil fungere med de enhetene du allerede eier. Teknologien erstatter eldre smarthjemprotokoller som Zigbee og Z-Wave og er designet for å fungere med hvilken som helst stemmeassistent – med mindre det ikke ender opp som enda en alternativ standard.

Videre meldte vi at:

“Selskapet regner med å kunne starte sertifisering av smarthjem-enheter innen slutten av 2021, noe som betyr at vi kan regne med å se standardiserte produkter i hyllene før jul. Første bølge inkluderer ting som belysning, persienner, HVAC-kontroller (varme, ventilasjon og air-condition), TV-er, dørlåser, garasjeportåpnere, sikkerhetssystemer, Wi-Fi-rutere.”

Annonse


Over 180 selskap er med

IKEA, Legrand, NXP Semiconductors, Resideo, Schneider Electric, Signify, Silicon Labs, Somfy og Wulian er også med på den nye standarden – mer enn 180 selskap har sagt seg enige om å støtte dette.

“Matter er en forent IP-baserte tilkoblingsprotokollen bygget på velprøvde teknologier, som hjelper til med å koble sammen og bygge pålitelige og sikre IoT-økosystemer. Den nye teknologien er en royalty-fri tilkoblingsstandard muliggjør kommunikasjon mellom et bredt spekter av smarte enheter. Matter er også et godkjenningsstempel som sikrer at enhver enhet bygget på denne standarden er pålitelig av natur, sikkert av design og skalerbar-kompatibelt”.

Gruppen peker på følgende fordeler:

  • Enkelhet – Enkel å kjøpe og bruke. Forenkle tilkoblede opplevelser.
  • Interoperabilitet – Enheter fra flere merker jobber sammen. Gir større kompatibilitet.
  • Pålitelighet – Konsekvent og responsiv lokal tilkobling.
  • Sikkerhet – Opprettholde sikre forbindelser. Robust og strømlinjeformet for utviklere og brukere.
  • Fleksibilitet – Matter gjør det enkelt for brukere å sette opp og kontrollere enhetene sine med flere økosystemer samtidig.

Annonse


Annonse


Annonse