Annonse


Visste du at Apple, Amazon og Google samarbeider?

Prosjektet “Connected Home over IP” (CHIP), et smarthjem-standardiseringspartnerskap mellom Apple, Amazon, Google og mer enn 170 andre, har som mål å gjøre verden mer kompatibel. 

Erstatter eldre smarthjemprotokoller

Målet med CHIP er at du ikke skal trenge å bekymre deg for om en ny enhet vil fungere med de enhetene du allerede eier. Teknologien erstatter eldre smarthjemprotokoller som Zigbee og Z-Wave og er designet for å fungere med hvilken som helst stemmeassistent – med mindre det ikke ender opp som enda en alternativ standard.

Selskapet regner med å kunne starte sertifisering av smarthjem-enheter innen slutten av 2021, noe som betyr at vi kan regne med å se standardiserte produkter i hyllene før jul. Første bølge inkluderer ting som belysning, persienner, HVAC-kontroller (varme, ventilasjon og air-condition), TV-er, dørlåser, garasjeportåpnere, sikkerhetssystemer, Wi-Fi-rutere.

En mer kompatibel verden

CHIP-standarden er bygd opp rundt tre teknologier: Bluetooth LE-oppsett, WiFi for høy båndbredde-streaming av for eksempel video fra sikkerhetskameraer, og nettnettverksprotokollen for enheter med lav båndbredde (for eksempel bevegelsessensorer). Det er en sjanse for at enheter du allerede har vil kunne fungere sammen med CHIP-produkter i fremtiden.

Programmet som ble lansert i slutten av 2019, er forsinket – og som med alt annet skyldes det på coviden. Sertifisering skulle starte i slutten av 2020, men de kunngjorde i september ifjor at vi ikke ville se noe før i 2021. Vi skal ikke se bort fra at det glir inn i 2022.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse