prøvdeåsvertetesla
Tesla-en aktiverte aldri de komplette selvkjørende egenskaper i den dramatiske videoen der politikeren og sjefen for Green Hills Software, Dan O’Dowd, mener å bevise at Elon Musks biler hadde kjørt over barn.

Annonse


Prøvde å sverte Tesla-autopilot – aktiverte ikke autopilot

Dan O’Dowd, en dollar-milliardær fra California, og som søker seg til det amerikanske senatet, har prøvd å sverte Tesla. Det gikk ikke så bra.

Tabbet seg ut på video

Biltilsynet i delstaten undersøker som kjent Tesla for villedende markedsføring av de selvkjørende egenskapene, og nå vurderer det norske Forbrukertilsynet det samme etter at vi kontaktet dem.

Men denne saken har ikke noe med markedsføring å gjøre, men det at O’Dowd mener han kan bevise at “Full Self Driving” er farlig og må stoppes av politikerne.

Problemet: den såkalte profesjonelle sjåføren som testet bilen på en lukket bane fikk aldri aktivert FSD-systemet av naturlige grunner.

Annonse


Twitter påpeker at feilen er åpenbar

Som en del av en politisk kampanje oppfordrer milliardæren kongressen om å stenge ned hele Teslas selfkjørende programvare-system, men det som skjedde under testingen avslører i deres egen video at bilen aldri aktiverte FSD, trolig av to grunner: at det ble testet på en lukket bane og at det ikke finnes kart-data som bilen er avhengig av for å kjøre selv, og det at det var hindringer i veibanen da FSD ble forsøkt aktivert.

Dette medfører at FSD ikke aktiveres når føreren ber om det, da bilens kameraer ikke klarer å se stripene på begge sider av veien, og derfor ikke aktiveres ved å lyse opp med et grønt ikon som er velkjent for alle Tesla-eiere.

Konklusjonen i testen er at politikrene må stoppe FSD fordi bilen krasjet inn i test-dukkene.

Annonse