checkpointførstehalvår2022
Emotet er stadig den mest utbredte skadevaren. Det avslører Check Points store rapport for første halvår 2022.

Annonse


Eksplosjon i angrep

Check Point avslører en 42 prosent økning i nett-angrep.

Check Points store rapport for første halvår 2022 er her

“En ny rapport fra Check Point viser blant annet at krigen har forankret cyberangrep som et statlig våpen og som en essensiell del av militær konflikt, og hvordan dette påvirker regjeringer og bedrifter over hele verden,” forklares det i pressemeldingen fra sikkerhetsselskapet.

– Krigen i Ukraina har dominert overskriftene i første halvdel av 2022, og vi kan bare håpe at de snart kommer frem til en fredelig konklusjon. Krigen har så langt hatt stor innvirkning på cyberlandskapet, vi har sett store økninger i cyberangrep mot organisasjoner i alle sektorer og alle land i år. Dessverre vil dette bare bli verre, spesielt med ransomware som nå er den største trusselen globalt mot organisasjoner, sier Maya Horowitz, VP Research hos Check Point Software.

Exe-filer er den mest utbredte fil-typen:

Økningen av skadevare sendt per e-post har vokst voldsomt siden 2018:

“Fungerer som bedrifter”

Check Point avslører at “ransomware”-gruppene nå er organisert mer profesjonelle og “fungerer omtrent som vanlige bedrifter.” “Fremover tror vi det vil være mange små og mellomstore grupper i stedet for noen få store som Conti-gruppen, hvis størrelse og kraft fikk for mye oppmerksomhet, som førte til deres undergang,” heter det i rapporten.

Skadevare som kan mer enn bare en ting er mest populært:

Også krigen i Ukraina er med på å øke antallet angrep mot land og Check Point forventer fortsatt angrep på desentraliserte blokkjedenettverk “med store hendelser relatert til blokkkjede-plattformer” og angrep for å sikre seg kryptovaluta.Check Point tror også at de første angrepene mot Metaverse vil skje snart og at disse vil utnytte smarte konktraktssårbarheter.

Disse landene angripes mest:

Emotet leder an globalt:

Emotet er også den mest aktive skadevaren som sikter seg inn på bedrifts-nett:

Skadevare som stjeler digitalvaluta står høyt på listen

Annonse