intelsamsungsamarbeid
Intels Arizona-fabrikk.

Annonse


Intel og Samsung skal samarbeide

Pat Gelsinger, toppsjefen til Intel og Samsung Electronics sin sjef Lee Jae-yong, har snakket sammen.

De to snakket om det meste

De to offentliggjør nå at de har diskutert hvordan de to selskapene kan samarbeide.

Nøyaktig hva som er planen avslørte de to ikke, men de snakket om neste-generasjon RAM, maskinvare til PC-er, mobiler, brikke-design og produksjonen av dem. Med andre ord: det meste.

Samsung sine Exynos-brikker er isprinklet litt AMD RDNA 2-grafikk, og det er noe Intel-sjefen trolig har lyst til å endre på. Dessuten fikk Galaxy S22-serien aldri et stort ytelsesløft av partnerskapet som de etter lanseringen av mobilen ikke snakket noe mer om.

Annonse


Samsung er litt frem og tilbake med egne CPU-er der Europa får Exynos og USA Qualcomm Snapdragon. Det kan jo hende at Intel er interesserte i å gjøre dem til eneste produsent.

Intel har ikke vært inne på CPU-segmentet for mobiler siden Atom, og det endte (i 2018) med null resultater i markedet, men de lærte nok endel.

Intel ønsker å utvide horisonten

Samsung er dog mye større på server-lagring, og som The Register påpeker produserer også Samsung RAM til servere som kjører Intel-maskinvare.

Det er også overlapp på produksjonssiden: Samsung investorer i Ohio, mens Intel har sin base for dette i Arizona.

Gelsinger har tidligere uttalt at selskapet skal produsere brikker for andre:

“Apple er en kunde, og vi håper å gjøre dem en stor del av av vår brikke-produksjon fordi i dag er de helt avhengig av Taiwan Semiconductor. Vi ønsker å gi dem fantastiske valg akkurat som vi jobber med Qualcomm og Microsoft på samme måte. Vi kommer til å levere utrolig teknologi og ting som ikke kan gjøres andre steder i verden,” forklarte Gelsinger i mai.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse