metacambria
Fokuset med Cambria skal visstnok være jobb. Illustrasjon: Brad Lynch

Annonse


“En laptop for ansiktet”

The Information har avslørt en rekke detaljer om Cambria, Meta sitt kommende VR-hodesett.

En laptop for ansiktet?

Først og fremst, og merkelig nok: internt omtales prosjektet som en “laptop for ansiktet” eller “Chromebook for ansiktet”. Au, øynene våre, er det første vi tenkte og deretter “er dette virkelig i første rekke et slags arbeidsverktøy?”

The Information melder at hodesettet har “spesifikasjoner” med linje med en Chromebook, og det høres ikke ut så imponerende ut, men så var det det med batterilevetiden. Hodesettet er basert på Android, og vil kunne kjøre web-verktøy og tjenester.

Er Meta sitt først hodesett virkelig for arbeid?

Det at fokuset er arbeid (utrolig nok da hodesettet visstnok er tyngre enn Quest 2 grunnet et større batteri) forsterkes ytterligere av at oppløsningen på skjermen skal være så god at man enkelt kan lese tekst.

Annonse


Planen er også at brukeren skal kunne se omverdenen takket være et par kameraer på utsiden, og dermed også levere en komplett AR-opplevelse. Retina-sporing er allerede bekreftet – det samme er registrering av ansikts-utrykk, noe som høres spennende ut. Dette må til fordi Meta vil at avataren din i Horizon Worlds og Workrooms vil gjenspeile hvordan de reagerer i virkeligheten.

Vil trolig koste 10 000 kroner i Norge om det lanseres her

Lanseringen er satt til september, og noen pris er ikke kjent men det er snakk om over 800 dollar (mer enn 7600 kroner). Visstnok var lanseringen opprinnelig ment å skje i 2021, men grunnet komponent-manko og andre problemer relatert til covid ble det utsatt.

Utover Cambria ventes det Quest-hodesett neste år og i 2024. I 2024 ventes det også en oppfølger til Cambria. De første AR-brillene fra Meta ventes i 2024.