samsungsnakkerommystiskgalaxybrikke
Det var helt krise med S20-ytelsen og Exynos med Samsungs egne Mongoose-kjerner. Nå er ikke Exynos så dårlig lenger, men heller ikke i nærheten av den revolusjonen Samsung snakket om før S22-lanseringen.

Annonse


Samsung kom ikke i nærheten av egen påstand, nå utvikler de noe “unikt”

Exynos 2200 med Xclipse 920 GPU-en som skal være basert på AMD RDNA 2 som også er å finne i PS5 og Xbox Series X og S, lovte AMD skulle blåse alle av banen med rå konsoll-lignende grafikk.

Hva skjedde med konsoll-grafikk og RDNA 2?

Vi er vant til å høre PR-språk som “konsoll-grafikk på mobiler”, men faktum er at brikken ikke en gang ga noe stort ytelsesløft sammenlignet med Galaxy S21. Vi hadde en følelse av at dette var tilfellet da PR-pratet rundt S22 og RDNA 2-grafikk forsvant jo nærmere vi kom lanseringen av mobilene.

I tillegg til at kundene ikke opplevde noe i nærheten av en revolusjon innen GPU-ytelse, implementerte Samsung programvare for å stagge ytelsen for å bedre batterilevetiden.

Bør Samsung rett og slett bare bruke Snapdragon?

Men Samsung ser ut til å prøve seg igjen, for nå uttaler Samsungs sjef for mobiler, Tae Moon Roh, at de utvikler en “unik” brikke for Galaxy-mobiler. Roh gikk dessverre ikke i dybden, så det er usikkert om Exynos-merkevaren består, og ikke minst hvilke kjerner selskapet ønsker å bruke: Cortex eller deres egne Mongoose som de tidligere feilet med?

Annonse


Kommentaren med at selskapet skal lansere en unik CPU kom etter at en medarbeider spurte hvordan selskapet kan hanskes med ytelses-nedgraderingen i programvare.

Blir det MediaTek-brikke å finne i S22FE?

Det ryktes at Samsung skal bruke et ikke-annonsert MediaTek-brikkesett for Galaxy S22FE og kanskje til og med S23. Vi får se.

Dette er uansett ikke første gang Samsung roter det til med brikke-strategien. I 2020, i forbindelse med S20-lanseringen, skrev tusenvis under på at de ønsker å slippe Samsungs egen Exynos-brikke.

Den gang skrev vi:

“Trolig har de i det minste delvis allerede oppnådd noe, da Samsung allerede visstnok har bestemt seg for å droppe sine selvutviklede Mongoose-kjerner i neste års brikkesett.”

Annonse


Annonse


Annonse