app-store-nederland-apple
Apple har for niende gang fått en bot på fem millioner euro i Nederland.

Annonse


Apple bøtelagt i Nederland for NIENDE gang

Det har vært mye frem og tilbake mellom Apple og nederlandske Authority for Consumers and Markets (ACM) siden januar, når sistnevnte ila Apple en bot på fem millioner euro og lovte at de vil gi ukentlige bøter i samme skala helt til Apple innretter seg etter påbudet om å tilby alternative betalingsmåter på plattformen deres.

På bot nummer ni

AMC har på lang vei holdt sitt ord og er nå på den niende boten, hvor den samlede summen er på 45 millioner euro, tilsvarende 435 millioner kroner. I den anledning forteller også AMC at den amerikanske giganten har sendt over et revidert forslag til hvordan de kan løse tvisten som har oppstått, uten at detaljene fra dette reviderte forslaget har blitt avslørt.

Kan gi maks 50 millioner i bot

Det nederlandske tilsynet har kun én bot igjen de kan ilegge før de når taket på 50 millioner euro.

Tidligere forslag fra Apple har ikke blitt tatt godt i mot av AMC, som den gang mente at forslaget var useriøst. Måten Apple skulle etterkomme kravet var å redusere gebyrprosenten fra 30 til 27%, og at mye av bryet med å gå over til alternative betalingsmetoder ville bli lagt på utviklerne.

Apple har gang på gang anket ACM sin beslutning med begrunnelse i at det vil føre til personvern- og sikkerhetsrisiko for kundene dersom de åpner for alternative betalingsmåter. Blant utfordringene er ifølge selskapet at det vil bli vanskelig å støtte kunder som trenger hjelp med refusjoner, abonnementstyring og lignende dersom de har brukt en alternativ betalingsmåte enn deres.

Annonse