Exynos-2200-a-1536x864
Forskjellige systembrikker i ulike regioner gjør at du kan ende opp med en "dårligere" Galaxy S22 Ultra enn andre.

Annonse


Forskjellen sjokkerer testeren – begge er Samsung Galaxy S22 Ultra

Vi skrev i forrige uke om hvordan Samsung Galaxy S22 ligger langt bak iPhone 13 i benchmark-tester, og hvordan Samsung Galaxy S22 Ultra i testen slet med overoppheting etter noen minutters tung bruk. Nettopp slike ting kan være grunnen til at Samsung enda ikke har løftet embargoen på Galaxy S22-tester – vi vet at selskapet har lovet programvareoppdateringer som skal forbedre ytelsen på deres kommende smarttelefon.

Exynos i Europa

Men at embargoen enda er på plass har ikke hindret enkelte fra å få tak den nye Galaxy S22-rekken og gjøre egne tester av disse.

Erdi Özüag er en av disse og har klart å kapre ikke bare én, men to Galaxy S22 Ultra-enheter. Ekstra imponerende er det at de har én systembrikke hver: mens det finnes en Qualcomm Snapdragon 8 Gen1 i den ene, er den andre utstyrt med Samsungs egne Exynos 2200 som skal være utviklet i partnerskap med AMD – et partnerskap som ble spådd til å gjøre store flotte ting for Samsung-brikken fremover. Dette skulle spesielt vise seg på grafikkfronten.

Samsung Galaxy S22 Ultra blir utstyrt med en av de ovennevnte brikkene, men hvilken som endelig finner veien til akkurat din enhet, er regionavhengig. Historisk har det vært slik at Snapdragon-brikkene finnes i USA-solgte enheter, mens europeere får Exynos-brikkesett.

Annonse


30 prosent raskere

Og resultatet i sammenligningene er ikke særlig lovende denne gang heller, i tråd med hva vi tidligere har sett. Testene er gjort 3DMark Wild Life, Wild Life Extreme og GFXBench GPU. Det kommer frem at gapet mellom S22 Ultra med de forskjellige brikkesettene er enormt: Snapdragon 8 Gen1 er hele 30 prosent raskere enn Samsungs egne brikkesett, Exynos 2200 med AMD RDNA 2-GPU.

TechPowerUp melder i tillegg at Exynos 2200 kun er syv prosent raskere enn sin forgjenger i S21 Ultra.

På en annen side viser testene igjen at overopphetingsproblemet kan være så reellt som det får blitt. Etter en rekke tester har nemlig Snapdragon 8 Gen1 en tendens til å bli varm og yte dårligere, noe som reflekteres i stresstesten som er gjort. Det viser seg nemlig at Snapdragon 8 Gen1 har en stabilitetsprosent på 48, mens Exynos 220 oppnår 72%.

Vi skal ikke erklære noe enda, og håper selvfølgelig på at Samsung klarer å fremme en oppdatering som retter i problemene før lansering.

Annonse