Samsung_Galaxy-S22-Ultra_Burgundy
Samsung Galaxy S22 er den kraftigste Android-telefonen så langt, men har et problem den gjerne skulle vært foruten.

Annonse


Galaxy S22 knuses av iPhone 13 og sliter med overoppheting

PC Mag har fått testet Samsung Galaxy S22 Ultra og S22+. Konklusjonen gir noen svar men reiser også noen spørsmål: det er de raskeste Android-enhetene noensinne, men hva er greia med overoppheting?

Fortsatt langt bak Apple

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 gir definitivt en ytelsesøkning fra tidligere prosessorer, men er fortsatt ikke i nærheten av Apples A15-brikke som finnes i iPhone 13 Pro Max. Prosessorytelsen er ikke nødvendigvis avgjørende i det store og det hele, men har likevel en merkbar påvirkning på diverse bruksområder, eksempelvis videoredigering og spilling som kan være en mer behagelig opplevelse jo bedre komponentene yter.

Test utført av britiske PC Mag.

På samtlige testtyper forbigår den nye S22-rekken til Samsung både eldre Android-modeller og Pixel 6 med Tensor-brikke, men må se seg slått av iPhone 13 Pro Max med god margin.

En av testene som pekes ut som spesielt interessant er Basemark Web-testen der Galaxy S22 scorer åtte prosent høyere enn Galaxy S21 Ultra, men må se seg slått av iPhone 13 Pro Max som får dobbelt så høy poengsum, mye takket være forskjellene mellom Safari-nettleseren i Apple kontra Chrome-nettleseren på Android-telefoner.

Annonse


Blir varm og yter svakere

PC Mag avdekket en bekymrende ting da de testet S22 Ultra: nemlig at den viste en tendens til å bli varm under bruk og dermed ga betydelig dårligere resultater i testene etter hvert. I FPS-testen gikk telefonen fra å tilby 28 FPS i et program til å gi kun 19, mens i Geekbench-testen gikk den fra 1232 til 802 – sistnevnte mens telefonen hadde vært i bruk en periode slik at den hadde rukket å bli varm.

En tilsvarende throttling-test ble utført med den forrige generasjons Galaxy-telefoner uten at de viste samme symptom, slik at PC Mag spekulerer i at en fremtidig programvareoppdatering fra Samsung kan fikse problemet.

Annonse