galaxys21fetest
Galaxy S21 FE er en knallgod mobil som ble lansert alt for tett opp til S22 som avsløres i morgen. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


TEST: Galaxy S21 FE er nesten perfekt

Det er lenge siden undertegnede testet en Samsung-mobil, faktisk så lenge siden at jeg helt kan huske hvilken, jeg tror det må vært under tiden de het Edge som S6-serien.

Følg med på S22-avsløringene her klokka 16:00 i dag.

Introduksjon

Men jeg fikk endelig mulighet til igjen å teste den siste toppmodellen, som ikke vil være på tronen mer enn noen uker. Selv om S21 FE gjør det godt på Telias toppliste for januar, er det nemlig slik at Samsung skal avsløre S22-serien allerede i dag klokken 16.

Som alle andre anmeldere er jeg overrasket over at Samsung valgte å lansere mobilen så tett opp til S22-pressekonferansen, men så er det også slik at selskapet sliter med komponentmangel noe som gjorde at de slet med S21-salget etter en god start for dem, og en svakere start for Apple. Dette påvirket også lanseringen av S21 FE som de nok ønsket å lansere tidligere, men nå er den altså her, og jeg har testet.

Annonse


Jeg kan si med en gang at dette er en god mobil, og om de senker prisen etter S22-lanseringen, et skikkelig godt kjøp.

Samsung har kommet langt med sin egen grensesnitt-opplevelse.

Spesifikasjoner

 • Skjerm: 6,4″ Dynamic AMOLED 2X (2340 x 1080) – 120Hz
 • Qualcomm Snapdragon 888 – Octa-core CPU: 2.84GHz, 2,4 GHz, 1,8 GHz
 • Kameraer: 12MP vidivnkel – 12MP ultra vidvinkel – 8MP telefoto – 32MP selfiekamera
 • Optisk zoom 3x – Digital Zoom opp til 30x
 • UHD 4K (3840 x 2160) @ 60fps
 • Batteri 4500 mAh
 • RAM: 6 eller 8GB
 • Lagring: 128 eller 256GB-modeller
 • Dimensjoner: 155.7 x 74.5 x 7.9mm
 • Vekt: 177g
 • Gorilla Glass Victus

Se vår test av Galaxy S21-serien:

Les også min test av Googles Pixel 6 Pro:

Design

En mobil i 2022 er en mobil som i 2021: den har stor skjerm og er det en Android har den sirkel-selfie i front. Greit nok det, selv om man ikke kan bruke kameraet til å betale med ansiktet.

Baksiden er av et litt mykt materiale som gir følelsen av at denne tåler en trøkk. Dette til motsetning av Pixel 6 Pro og iPhone 13 Pro-serien jeg ikke tør å gå fem meter med uten å pakke dem inn i deksler.

Sidene er dekket av aluminium som virker slitesterkt, og denne glir ikke ut av hånda. Jeg ble rett og slett aldri rett for å miste den, og fordi skjermen er på 6,41″ og ikke 6,7″ (!) som latterlig store Pixel 6 Pro, har jeg ingen problemer med å nå alle elementene som trengs i Samsungs Android-grensesnitt som fungerer ypperlig.

Kamera-raden på baksiden vil ikke skremme noen, og gjør ganske lite ut av seg. Vi liker også oliven-fargen.

Programvare

Å kaste seg inn i Samsungs Android-opplevelse etter mange år uten å ha tatt i en Galaxy-mobil var litt av en (positiv) opplevelse, faktisk. Jeg trodde ikke jeg kom til å like hva de har gjort så godt, men jaggu prøver ikke Samsung å gjøre sin Android-opplevelse til et hyggelig sted du ønsker å være, og de lykkes. I motsetning til Googles strippede og nærmest kliniske presentasjon av Android, gjør Samsung det hjemmekoselig.

Av minus må jeg nevne at det er så mange funksjoner og innstillinger at det tar en drøy uke å bli kjent med alle, men av den grunn leverer også mobilen times-vis med fikling for de som ønsker å avsløre alt mobilen er i stand til. Samsung burde ha opplyst om de mange funksjonene under første oppsett i stedet for at brukeren snubler over det tilfeldig etter uker med bruk, men men.

Tema-butikken til Samsung byr ikke på grensesnitt jeg personlig liker da de er i overkant glorete, men at tilbudet finnes vil nok mange sette pris på.

Selv om jeg på ingen måte er glad i fingersensor i front, noe jeg gjorde helt klart i min test av Pixel 6 Pro, så tilbyr Samsung også ansiktsoppløsning i tillegg, noe Google nærmest sjokkerende nok ikke gjør på sin dyrere modell. Neida, Samsungs front-kamera er på ingen måte like god som Apples FaceID, men den gjør jobben om man ikke har ansiktet tildekket med en hoodie eller solbriller, som jo ikke er uvanlig nå som det er litt kaldt men veldig solrikt ute (i det minste der jeg bor).

Kamera

Jeg knipset noen bilder med 21 FE og iPhone 13 Pro Max. Det første man legger merke til er hvor langt bak gamet Apple er på digital zoom (samtlige bilder brukes maks zoom), noe vi regner og håper med de gjør noe med når de i løpet av høsten lanserer 14-serien.

Apples kamera er ikke like enkelt å hente opp som Google og Samsungs mobiler der man kun trenger å dobbeltrykke på-knappen. Minus for at nattmodus må velges manuelt.

Galaxy S21 FE

iPhone 13 Pro Max

Ytelse

Den føles ikke like kjapp i bruk som Pixel 6 Pro og ei heller iPhone 13 Pro Max. Noe av dette har nok med Android-grensesnittet å gjøre der man med fordel kan redusere hvor lenge animasjonene skal animere fra utviklerinnstillingene.

Man vil ikke trenge giga-mengder GHz for å åpne apper og slikt, men gjør man video-redigering og eksport vil man kunne utføre slikt kjappest på en iPhone 13 Pro som har mest rå kraft av alle modeller der ute.

Legg merke til at S21 FE sin Snapdragon 888 gjør det bedre enn Googles egen Tensor-brikke:

GeekBench 5:

 • Galaxy S21 FE: 1089 – 3064 poeng
 • Pixel 6 Pro: 1047 – 2850
 • iPhone 13 Pro Max: 1731 – 4663 poeng

Konklusjon

Passformen er perfekt, ytelsen er mer enn god nok og kameraet gjør jobben. Også skjermen blir mer enn lys-sterk nok for utendørs bruk på sol-rike dager.

Legg til et hav av funksjoner og temaer i Samsungs Android-pakke, et smart materialvalg (hadde jeg eid den hadde jeg ikke pakket den inn, og det betyr mye for bruker-gleden) og god batterilevetid, og man har en aldri så liten hit som hadde fortjent å sole seg lengre i glansen, alene, før S22-seriens inntog.

TEST: Galaxy S21 FE er nesten perfekt
Vi konkluderer
Leservurdering286 Vurderinger
3.5
+
Akkurat passe størrelse
God batterilevetid
Man er ikke redd for å bruke den uten deksel
Mange funksjoner
Innbydende grensesnitt
-
Så mange funksjoner at det bør tilbys en veiviser
Vent med handel før du vet hva S22-serien tilbyr
8.5

Annonse